NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ

Nurhaklıların Gören Gözü, İşiten Kulağı, Söyleyen Dili!... Nurhak'ın Özgür Portalı, Aydınlık Yüzü |www.nurhak.org|

[NURHAKIN ÖZGÜR PORTALI! SİZİN SESİNİZ!]|www.nurhak.org|

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Nurhak Portal Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Alevilik nereye?
Sizden Başka
Bu forumu gezen kullanıcılar: Yok
Bu konuyu Paylaş?veya Seçenek Göster!
Gözle

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1(ala) Alevilik nereye? Bir 11/4/2008, 13:35

NURHAK PORTAL'da
YENİ DOST
YENİ DOST
merhaba
size alevilik ve gelinen nokta ile ilgili naçizane bir kaç yazmak ve bu forum aracılığı ile sormak istiyorum.
şu artık su götürmez bir gerçektir:aleviler m.kemal tarafından dolanrırılmış katledilmiştir. yine aynı gelenektir ki bu ülkede laiklik vardır safsataları ile cemevlerini kapatmayı açtırmamayı devam ettirmiştir.burda soru bir:aleviler resmi ideoloji ile ne zaman hesaplaşacaklar?yani mesela nurhak cemevindeki kemalin fotoğrafı nedir?
devamını daha sonra yazacağım saygılar sevgiler....

www.NURHAK.org
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...

Kullanıcı profilini gör

2(ala) Geri: Alevilik nereye? Bir 11/4/2008, 14:38

NURHAK PORTAL'da
FORUMCU
FORUMCU
ALEVİLİĞİN GELDİĞİ NOKTA..........kısaca......

SEVGİLİ DOSTUM,DÜŞÜNCELERİNE GENEL OLARAK KATILIYORUM....AMA BİR ŞEYLERDE BEN EKLEMEK İSTİYORUM.ALEVİLERE YÖNELİK YAPILAN KATLİAM POLİTİKASI,BAHSETTİĞİN SÜREÇ ÖNCESİNDEN YANİ OSMANLI DÖNEMİNDEN BUGÜNE KADAR DEVAM ETMEKTEDİR...BAZI SÜREÇLERDE YAPILAN KIYIMLARA KARŞI DİRENİŞ GERÇEKLEŞTİYSE DE BU,KİTLESELLİĞE YETERİNCE ULAŞAMADI..Kİ BAZI DİRENİŞLER OLDUYSA DA DEVRİMCİLERİN ÖNDERLİĞİNDE GERÇEKLEŞEN DİRENİŞLERDİR.....ÖRNEĞİN ŞUNU UNUTMAMAK GEREKİYOR:BULUNDUĞUMUZ COĞRAFYADA CEM EVLERİNİN KURULMASIDA DEVRİMCİLERİN MÜCADELESİ ÖNEMLİ YER TUTMAKTADIR...GAZİ MAH. CEM EVİNİN YAPILMASI İÇİN DEVRİMCİLER GÜNLERCE BARİKATLAR KURARAK KIYASIYA ÇATIŞMIŞLARDIR....NURHAK CEM EVİNİN OLUŞMASINDADA DEVRİMCİLER BÜYÜK ÇABA SARFETMİŞLEDİR...YANİ ANLAMAMIZ GEREKEN ALEVİLERİN İBADET MERKEZİ OLAN CEM EVLERİNİN TEMELİ DEVRİMCİLERİN KANIYLA YIKANMIŞTIR...SENİN BAHSETTİĞİN KONUYA GELECEK OLURSAK;ÜZERİNDE DURDUĞUN SEMBOLİK RESİM YALNIZCA NURHAK CEMEVİNDE DEĞİL MAALESEF BU COĞRAFYADAKİ BÜTÜN CEM EVLERİNDE HALA YER İŞGAL ETMEKTEDİR...SONUÇ OLARAK BU NOKTADA ALEVİLERİN YANLIŞ YAPTIĞI NOKTA,DEVRİMCİLERE YÖNELİK SOMUT BİR ŞEKİLDE SAHİP ÇIKMA CÜRETİNİ GÖSTEREMEMELERİDİR...HALA SEÇİM SÜREÇLERİNDE ALEVİLERİN OYLARININ YÜZDE 90'I 'DARBE SEVDALISI,KAFATASÇI BİR PARTİ OLAN CHP'YE GİTMEKTEDİR...ALEVİ HAREKETİ BU NOKTAYA GELDİYSE DEVRİMCİLERİN PAYI ÇOK BÜYÜKTÜR...BUNDAN SONRADA DEVRİMCİLERİN ÖNDERLİĞİNDE ALEVİLİK KENDİ ÖZÜNE NET BİR ŞEKİLDE KAVUŞACAKTIR...ARTIK UYANMA ZAMANI.....Böylesi önemli bir konuya değindiğindiğin için sanada teşekürler sevgili kardeşim....

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör http://www.nurhak.org

3(ala) Geri: Alevilik nereye? Bir 11/4/2008, 15:03

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
alevilik islamın özüdür.devrimle filan igisi yoktur.konuyu saptırmaaylım.

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

4(ala) Geri: Alevilik nereye? Bir 11/4/2008, 16:19

NURHAK PORTAL'da
FORUMCU
FORUMCU
...............KONU BAĞLANTISI.................

SAYIN MUİN54,ASLINDA BAHSETTİĞİN KONUYLA İLGİLİ SAYFALARCA ŞEY YAZILABİLİR,ENİNE UZUNUNA YORUMLAR YAPILABİLİR...AMA SENİN SÖYLEDİĞİN ŞEYLERİN KONUMUZLA UZAKTAN YAKINDAN,HERHANGİ BİR ALAKASI YOK...KONUYU TAMAMEN GİDİŞATINDAN SAPTIRAN SENSİN AMA FARKINDA DEĞİLSİN....YAZILAN,BAHSEDİLEN KONUYA İSTERSEN BİR DAHA GÖZ ATMANI ÖNERİRİM...NET OLARAK KONUMUZ:ALEVİLİĞİN ÖZÜ DEĞİL,ALEVİLİĞİN GELDİĞİ NOKTADIR.... NOT:ARKADAŞIM,FORUMA SADECE YAZMAK İÇİN YAZI YAZMAK YERİNE,GELİŞTİRİCİ,ÖNEMLİ KONULAR HAKKINDA BİR ŞEYLER YAZMAK DAHA İYİ OLACAK....LÜTFEN BUNA BİRAZ DİKKAT EDELİM!!!

www.NURHAK.org

5(ala) Geri: Alevilik nereye? Bir 11/4/2008, 16:39

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
alevilik özünden saptırılmamalı.aleviliği devrimcilikle bağdaştırmaya çalışıyorsunuz.bu yanlış.

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

6(ala) Geri: Alevilik nereye? Bir 11/4/2008, 17:50

Misafir

NURHAK PORTAL'da
Misafir
alevilik bin yıllardır özünden saptırılamadı hocam simdi sizmi saptıracaksınız evet alevilik bir cok yönden saptırılmıya calısıldı resmi ideoloji tarafından yanlız su varki gecmiş te osmanlın zulmunden korkan canlar cıragı ve mumlarıyla ibadet yaptıkları ve ibadetleri bittiginde cıragılarını söndürüp evlerine cekildikleri için yavuz selim ve tayfası olacak en az yavuz kadar assagılık insanlar tarafından mum söndü karalaması iftirasıyla karsı karsıya kaldılar
günümüzde de farklı degil rte ve tayfası bugün diyor ki cem evlerine ödenek ayırırsak kiliseler de ister sinagolarda bizim istegimiz cemevlerine ödenek ayrılması degil alevilik islamı rehber etmiştir ve alevilerde aleviliği rehber etmiştir madem bu adamlar islamcı buyurun cemevlerini kültür merkezi degilde ibadethane olarak kabul edin ama yokkk niye etsinler ki cünkü yaklasık 1100 yıldır alevileri asimile etmeye calısıyorlar ama bu asla olmayacak
NURHAKCA SELAMLAR
pantolonlubulut can sana da bu baslık için ayrıca tesekkürler

www.NURHAK.org

7(ala) Geri: Alevilik nereye? Bir 11/4/2008, 19:58

NURHAK PORTAL'da
FORUMCU
FORUMCU
...........GEREKLİ YORUM..........

SAYIN; MUİN54......

SANIRIM,KONU BÜTÜNLÜĞÜ İLE İLGİLİ, SÖYLEMİŞ OLDUĞUM ŞEYLERİ ANLAMADINIZ....TEKRAR EDİYORUM: ÜZERİNDE DURDUĞUMUZ KONU, ALEVİLİĞİN ÖZÜ VE NE İLE BAĞLANTILI OLDUĞU DEĞİL, ALEVİLİĞİN GELDİĞİ NOKTADIR...HALA ANLAMADIYSANIZ İLK YAZDIĞIM YORUMDAKİ BAŞLIĞA BAKABİLİRRSİN....Bİ DE YAPILAN YORUMLARI TAM İÇERİĞİ İLE, ANLAYARAK, OKUMANIZI RİCA EDİYORUM....BEN KENDİ YORUMUMDA,PANTOLONLU BULUT NİCKİ ARKADAŞIMIZIN AÇTIĞI KONUYU, GENEL HATLARIYLA VERMEYE ÇALIŞTIM , AMA NEDENDİR KONU GİDİŞATININ DIŞINA ÇIKTINIZ SİZ....YANİ BURDA TARTIŞTIĞIMIZ NOKTA, İSLAM YA DA ALEVİLİĞİN İSLAM İLE BAĞLANTISI DEĞİL!....ALEVİLİK VE CEM EVLERİNİN ŞU AN Kİ KONUMUDUR...OLAYI TAM OLARAK ANLAMAK İÇİN YAPMIŞ OLDUĞUM YORUMU VE PANTOLONLUBULUT NİCKLİ ARKADAŞIN AÇMIŞ OLDUĞU KONUYU, DİKKATLİ Bİ ŞEKİLDE OKUYUNUZ...OZAMAN BUNA VERECEĞİNİZ YORUMUN KONUYA YAKIŞIR Bİ YORUM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM...Kİ İSLAM ALEVİLİK HAKKINDA HERHANGİ Bİ SOHBET ETMEK İSTİYOSANIZ FORUMUMUZA BU BAŞLIK ALTINDA GENEL DEĞERLENDİRMELER ÇERÇEVESİNDE Bİ KONU AÇABİLİRSİNİZ...

NOT:ÖNCEKİ SÖYLEMİŞ OLDUĞUM GİBİ,BU FORUMA SADECE YAZI YAZMIŞ OLMAK İÇİN YAZI YAZMAYINIZ LÜTFEN...BENİM ANLADIĞIM, BURASI EVRENSEL BİR PORTALDIR..BU YÜZDEN HİÇ KİMSE EVRENSEL BAŞLIKLI Bİ KONUYU ÖZELE İNDİRGEYEMEZ...SAYGILAR...İYİ GÜNLER...

NOT2:SANADA SELAMLAR NURHAK KARDEŞ, YAPMIŞ OLDUĞUN YORUMA KATILIYORUM AMA BİRAZ DAHA YORUMLARINI AÇILAN KONUYA DAİR YAPARSAN DAHA GÜZEL OLACAK SANIRIM...TABİKİ SÖYLEDİĞİN ŞEYLER DOĞRU AMA YAPTIĞIN YORUM AÇILAN KONUNUN ÖZÜNE DAİR DEĞİL.......TEKRAR YORUM YAZACAKSAN AÇILAN KONUUYU Bİ KEZ DAHA OKU BENCE OZAMAN AYNI KONU ÜZERİNDEN SOHBETİMİZE DEVAM EDEBİLİRİZ...SEVGİLİ ARKADAŞIM...

................................SEVGİLER SELAMLAR...........................

www.NURHAK.org

8(ala) Geri: Alevilik nereye? Bir 11/4/2008, 20:16

NURHAK PORTAL'da
S.MODERATÖR
S.MODERATÖR
Aleviliğin bir yere gittiği yok.İnanç gitmez,onu yaşayan ya da yaşayamayan "kişi" gider.
Aleviliğin özü şu idi yok özü bu idi gibi tartışmalara hiç gerek yok.Yolun kuralları,içeriği gayet açık.Onu yaşayamayan varsa,bu durumu yolun kendisine yüklemesin lütfen!otursun kendisini eleştirsin.
Muin54'ün amacı zaten farklı,geldiği yere fikrini atıp atıp kaçıyor.Nasreddin Hocanın göle maya atıp da "ya tutarsa "demesi gibi.Bizim açımızdan,bize zarar verecek fikirleri buaralarda açıklayıp,"acaba yandaş bulur muyum" umudu ile yılmadan devam ediyor yoluna...
Unutmayın,bu zihniyetler bizleri ortaokulda,lisede ve üniversite de hep yolumuzdan döndürmeye çalışmıştır.
Sınıflarda zorla namaz gösterileri sunulurken,o zamanlar kafamızı yere eğerdik,bu öğretmen bizi sünni yapacak diye...çocuk aklımızla bile bunlara karşı durduk,bu duruşumuz şimdi daha güçlü olmalı...

işte onun için de biz,şahıslara göre yaşamıyoruz yolumuzu.Yola gerçekten inanıyorsanız,onu gerektiği gibi yaşayın.Yok CHP'si yok bilmem nesi geçin bunları.Yaşlılar bu hatanın içinde olabilir,onları eleştiriyoruz zaten;ama onlar CHPli diye de yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz herhalde...

son not:Muin54 gibiler hep olacaktır...farz edin ki yol kenarındaki bir diken...Smile

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

9(ala) Geri: Alevilik nereye? Bir 11/4/2008, 20:57

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
seher öğretmenim tanışıyor muyuz?tanıştığımızı sanmıyorum.tanımadığınız kişiler hakkında ulu orta konuşmanız alevilik kurallarına uygun mu sizce?alevilikte eline beline diline sahip ol ilkesi vardır.yoksa bu ilkeyi unuttunuz mu?sizin şu veya bu olmanız beni hiç ilgilendirmiyor.beni hak ve hakiakt ilgilendiriyor.

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

10(ala) Geri: Alevilik nereye? Bir 11/4/2008, 21:54

NURHAK PORTAL'da
S.MODERATÖR
S.MODERATÖR
her şey gayet açık,tanışmaya ne hacet.
Aşağı yukarı bütün Nurhak sitelerinden tanışıyoruz Hamdi Bey!

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

11(ala) tanışmak Bir 11/4/2008, 23:25

dostluk

NURHAK PORTAL'da
Misafir
sitelerden tanımakla hüküm verilmez seher öğretmenim.öyle peşin hükümlü olmayın.nurhkalı dostlarım beni iyi tanır.yargısız infaz aypmayın lütfen.

www.NURHAK.org

12(ala) Geri: Alevilik nereye? Bir 12/4/2008, 00:22

NURHAK PORTAL'da
S.MODERATÖR
S.MODERATÖR
iyi de ben sizi zaten Nurhak'tan tanıyorum.hala dillerdesiniz,hala anlatılırsınız Nurhak'ta(!). kesin dostlarınız da sizin gibidir...

doğru sitelerde tanımak ne mümkün,zira her ismin altından siz çıkıyorsunuz...

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

13(ala) Geri: Alevilik nereye? Bir 12/4/2008, 03:30

NURHAK PORTAL'da
FORUM AŞIĞI
FORUM AŞIĞI
değerli dostlar ve hamdi bey

lütfen konu dışına çıkarak, olayları kişisel tartışmaya dönüştümeyelim..

saygı ve sevgilerle..

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör http://www.nurhakplatform.com

14(ala) Geri: Alevilik nereye? Bir 12/4/2008, 22:27

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
size katılıyorum pan dostum.ne yazık ki konu dışına çıkarak olayı kişisel konuma getirdier.ben bu konuda takdiri nurhaklı dostlarıma bırakıyorum.çünkü beni en iyi tanıyan onlardır.bu tatsız yazılanlardan dolayı site sakinlerinden özür diliyorum.çünkü yazdıklarım amacının dışında kullanıldı.

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

15(ala) Geri: Alevilik nereye? Bir 24/7/2008, 15:09

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
seher öğretmenin işi sürekli kişisel tartışmalara girmektir.kendi gibi düşünmeyenlere devamlı kin ve intikam besler.halbu ki öğretmenlerin daha hoşgörülü olması gerekir.

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]