1
Nurhakta 8 Mart Etkiniliği Bir 11/3/2011, 15:15

Nurhak ilçesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş yapıldı.
Malatya'da Eğitim Sen, SES, BES, BDP'li kadınlar, ESP/SKM, EMEP'li kadınlar, ÖDP'li kadınlar, EDP, Halk Cephesi'nden kadınlar, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, İHD, Partizan ve DHF'den oluşan Malatya Demokratik Kadın Platformu, bir yürüyüş düzenledi.
Emeksiz Caddesinde toplanan kadınlar, Soykan Meydanına yürüdü. Burada açıklama yapan Ayşe Işık, 1857'den bugüne değişen bir şey olmadığını ifade etti. Işık, şöyle konuştu. "Yine kadrosuz ve güvencesiz işlerde çalışıyoruz, fabrikalarda yakılıyor, sellerde boğuluyoruz. Yine öldürülüyoruz hem de her gün artarak. Yine evde, sokakta, işyerinde tacize ve tecavüze uğruyoruz. Yine savaşlarda, çatışma dönemlerinde şiddetin en yoğununu biz yaşıyoruz. Yine anadilini kullanamadığı için eğitimde, sağlıkta en mağdur olan biziz. Yine kamusal alanlar bize kapalı. Yine karar alma mekanizmalarında yokuz, siyasette yokuz."
Kadınların dünyayı değiştirecek gücü olduğunu belirten Işık, "Emeğimize sahip çıkacak, emperyalizme, kapitalizme ve erkek egemenliğine karşı mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz" dedi. Işık, 8 Mart'ın resmi tatil ve ücretli izin günü ilan edilmesini de talep etti. Işık, Ortadoğu ve Afrika'da isyancı kadınları da selamladı.
Açıklamaya katılan ESP'li erkekler ellerinde "Taciz, tecavüz, dayak... Erkeklik buysa biz erkek değiliz" ve "İnsanız kadına yönelik şiddete karşıyız" yazılı dövizler taşıdı.
Nurhaklı kadınlar mücadele sözü verdi
Nurhak ilçesinde ise Eğitim Sen'in çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, basın açıklaması yaptı. Eyleme ESP/SKM ve Tüm Bel Sen üyeleri de katıldı.
Eğitim Sen önünde bir araya gelen kadınlar, sloganlarla belediye önüne yürüdü. Eyleme erkekler de katıldı.
Eğitim Sen adına açıklama yapan Hilal Arslan, "Kadınların her türlü sömürüye, şiddete, ezme/ezilme ilişkisine karşı yürüttüğü mücadelenin 101. yılında herkes için özgürlük istiyoruz. Bedenimize, emeğimize ve kimliğimize yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı 100 yıllık birikimimizle mücadele edeceğiz" dedi. Barış, adalet ve eşitlik olmadan özgürlüğün de olmayacağını söyleyen Arslan, "Bu nedenle 8 Mart'ın 101. yılında herkes için eşitlik ve barış istiyoruz" diye konuştu.
Arslan, Torba Yasa ile kadınlar için esnek, güvencesiz ve kuralsız çalışma biçimlerinin getirildiğini söyledi, insan onuruna yaraşır bir yaşam, adalet, barış, kamu yararı için talepleri karşılanana kadar mücadele edeceklerini belirtti.
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: