NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ

Nurhaklıların Gören Gözü, İşiten Kulağı, Söyleyen Dili!... Nurhak'ın Özgür Portalı, Aydınlık Yüzü |www.nurhak.org|

[NURHAKIN ÖZGÜR PORTALI! SİZİN SESİNİZ!]|www.nurhak.org|

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Nurhak Portal Konu Bilgileri
Konu Başlığı
"Sıkın Gültekin abi"
Sizden Başka
Bu forumu gezen kullanıcılar: Yok
Bu konuyu Paylaş?veya Seçenek Göster!
Gözle

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1(ala) "Sıkın Gültekin abi" Bir 19/10/2010, 02:32

NURHAK PORTAL'da
ADMİN
ADMİN

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz, Şerzan Kurt cinayetiyle ilgili “155 Polis İhbar Hattı” kayıtlarını yayımladı. Kayıtlara göre ülkücü faşistler ve polis birlikte hareket ediyor.

Radikal’de bugün İsmail Saymaz imzasıyla yayımlanan habere göre polis kurşunuyla katledilen Şerzan Kurt’un öldürüldüğü gece polis ve ülkücüler koordine hareket etti. Samet isimli bir ülkücü faşist polisleri yönlendirmeye çalışırken, katil zanlısı polis Gültekin Şahin de olayı doğruladı.

Radikal’in haberine göre; olay gecesi saat 02.30 sıralarında solcu öğrenciler arkadaşlarının gözaltında tutulduğu karakola doğru yürüyüşe geçti. Yol üzerindeki bir lokantada bulunan ülkücülerin saldırısı üzerine çatışma çıktı. Polis çatışmada ülkücülerle birlikte hareket ederek önce sol görüşlü öğrencilere gaz sıktı, ardından ateş etti. Açılan ateş sonucu Kürt öğrenci Şerzan Kurt yaşamını yitirdi.

“Merkez buraya ekip gönderin”
Saat 01.58’de İhbar Hattı’nı arayan Samet isimli ülkücü, önce merkezden ekip istiyor, ardından telefon açıkken yanında bulunan katil zanlısı polis Gültekin Şahin’e “sıkın Gültekin abi” diyor. Samet K’nın polisle yaptığı ilk görüşmeler şöyle:

Samet:Bana bakın, biz İstanbul’un (İstanbul Bar) önünde, hep toplandılar bak, bizi kumpasa getirecekler, acil buraya ekip gönderin yoksa kötü olacak, aa hep sıkacam haa, gönder ekibi, saldırıyorlar, saldırıyorlar.
Merkez: Benim ekiplerim orada.
Samet: Çabuk gönder (Telefon açıkken mekândakilere söylüyor: Abi Koray abiyi aldılar, sıkın abi, Gültekin abi içeri gelin)

Cuma günü (15 Ekim) Eskişehir Ağır Ceza’da görülen duruşmada Şerzan’ın avukatları bu konuşmayı Gültekin Şahin’e sordu. Polis Şahin soru üzerine şu cevabı verdi; “O sırada ekip olarak İstanbul Birahanesi önündeydik. İhbarda bulunan, adının Samet olduğu söylenen kişinin öğrenci olduğunu düşünüyorum. Bizi dışarıda gördüğü için yaptığı konuşma olması gerek. Çünkü mahsur kaldıklarını, grubun içeri girip linç edeceklerini düşündükleri için beni görünce içeri çağırmak için yaptı. Şahıs tarafından birahaneye çağrılmadım, birahaneye girmedim. Herhangi bir öğrenci grubuyla karşılaşıp şuradan gidin diye yönlendirmede bulunmadım.”

Şahin, Samet isimli ülkücü faşisti simaen eylemlerden tanıdığını iddia ederken, Şerzan’ı da eylemlerden bildiğini, tanıdığını söyledi.

Ben Samet, adamınız Samet
Samet E., polisle yaptığı ilk konuşmanın ardından bir kez daha merkezi arayarak destek istemiş. Polise kendini tanıtırken “Abi ben Samet’im” diyen Samet E’nin polisle sık münasebetleri olduğu anlaşılıyor. İkinci görüşmede geçen diyalog şu şekilde:

Samet: Abi bak 155’i gönder, anasını bacısını s...... gelirim emniyetten seni arar burayı... A... g... şerefsizleri gönderin lan İstanbul’a (İstanbul Bar’ı kastediyor).
Merkez: Kapat lan, kapat terbiyesiz.
Samet: Ben Samet bak, burayı bastılar, bak geliyorlar.
Merkez: Küfrün âlemi yok, kapat telefonu.
Samet: Abi ben Samet’im. Buraya gönder ekipleri.
Merkez: İyi de niye küfrediyorsun?
Samet: Gözünü yiyeyim, gönder buraya.

Sendika.Org

www.NURHAK.org
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...

www.NURHAK.org

Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...

Bir TeşekkürBir Paylaşım
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Kullanıcı profilini gör http://www.nurhak.org

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]