1
Nurhak'ı Ziyaret Eden Özbolat:" Anayasa bölük pörçük değil, tümden değiştirilmeli" Bir 7/9/2010, 12:41

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, “Referandumda, 24 maddenin hiç birisine bizim itirazımız yok. Biz diyoruz ki; bu anayasa bölük, pörçük değil, tümden değiştirilmeli” dedi.
Nurhak'ı ziyaret eden Milletvekili Özbolat, Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, Bakış Belde Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, Barış Belde Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, CHP Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Doğuç ve il yönetimi ile birlikte vatandaşları ziyaret ederek, referandum süreci hakkında bilgi vererek, hayır oyu kullanmalarını istedi.
26 maddenin yer aldığı anayasa değişiklik paketindeki 24 maddeye hiçbir itirazlarının olmadığını kaydeden Özbolat, tüm itirazlarının 2 maddeye olduğunu söyledi.
Özpolat, şunları söyledi:
“12 Eylül'de yapılacak olan referandum ile ilgili Türkiye'nin birçok ilinde ve kendi ilimizde yaptığımız çalışmaları büyük bir mutlulukla izliyoruz. Dört seçim boyunca AK Parti iktidarına destek veren halkımız, bu kez bir fren yapacak. Bunu hem Kahramanmaraş'ta hem Türkiye'de gezdiğim yerlerde gördüm. Genel Başkanımız olağanüstü bir gayret göstererek 70'e yakın ili dolaştı. İlimizde iki gün kaldı. 2 Günlük çalışmasında, bu güne kadar CHP'nin yaptığı hiçbir etkinlikle karşılaştırılamayacak bir ilgi oldu. 8 ilçede ve il merkezinde biz miting yaptık. Son mitingi Nurhak'ta yaptık. Nurhak, Kemal Kılıçdaroğlu'nu bağrına bastı. Nurhak'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Doğrusu nüfusu ile orantılandığında hem genel başkanımız hem de kendisi ile gelenler büyük bir memnunlukla izlediler. O mitingin coşkusunu bende unutamıyorum. Nurhaklılar her zaman her dönem, Türkiye'nin en sarsılmaz seçmenleri.
12 Eylül'de yapılacak olan referandum, özgürlüklerle, 12 Eylül anayasasının değiştirilmesiyle alakası yok. 12 Eylül'ün cuntacısı bile yargıyı kendi denetimine bu kadar almayı hesaplamamıştı. 24 maddenin hiç birisine bizim itirazımız yok. Diyoruz ki bu anayasa bölük, pörçük değil, tümden değiştirilmeli. Ama ne yazık ki, AK Parti bizimle hiçbir ilişkiye geçmeden, anlaşmadan kendi kafasına denk düşecek maddeleri ekleyerek, bizim kabul edemeyeceğimiz maddeleri koydu. Kesinlikle söylüyorum. Bu anayasa değişmeli, yeniden yazılmalı. Ama tüm dünyada olduğu gibi Yasama, Yürütme ve Yargı erki bağımsız olmalı. 24 Maddenin içerisinde 2 madde özellikle anayasal değişikliğin dışında ekleniyor. Sayın Başbakan hakkında 17 tane usulsüzlük dosyası bulunuyor. Dokunulmazlıkların kaldırıldığı gün yargı önüne çıkacak 200'e yakın milletvekili var. Eğer bir iktidar değişikliği olursa, Başbakan'ın yargılanacağı yer Yüce Divandır. Şimdi Anayasa Mahkemesini değiştirmek için uğraşıyor. Anayasa mahkemesinin üyeleri son 15-20 yıllık dönemden gelen üyeler. CHP'nin atadığı bir tane bile üye yok. Bunların tümü başta Özal olmak üzere, Demirel'in, Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül'ün atadığı üyeler. Ama yetmiyor. Kendileri gibi düşünmeyen herkesi düşman gördükleri için, yeni bir atamayla orayı ele geçirmek istiyorlar.”
Özbolat, konuşmasının devamında ise, “Yargı yavaş işliyor. Binası yok. Mekânı yok. Elbette yargının reforma ihtiyacı var. Ama hakim, savcı sayısının yetersizliği, yerel mahkemelerde kuşkulu kararlar, Yargıtay'da bunun düzeltilmesi için özel çalışmalar. Bunların hepsisini biliyoruz. Bunlardan şikâyetçiyiz. Türkiye'de 73 milyon insan var. Bunların üçte ikisi bir şekilde mahkemeye gitmiştir” diyerek, sözlerini tamamladı.
Toplantının ardından Özbolat ve beraberindekiler, Ekinözü ilçesinde partililer ile bir araya gelerek, referandum hakkında vatandaşları bilgilendirdiler.
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Bir TeşekkürBir Paylaşım
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: