1
Kaymakam Serdar KARTAL'dan Veda Mesajı. Bir 14/8/2010, 04:21

Sevgili Nurhaklı Hemşerilerim hepinizi en derin sevgi ve muhabbetle selamlıyorum,
İlçemizdeki 2 yıllık görev süremiz nihayetlenmek üzere ve benim için bu konuşma aynı zamanda bir helalleşme ve veda konuşması olacaktır.
Öncelikle Nurhak İlçesinde hizmet etmekten büyük keyif aldığımı belirtmek isterim. 2 yıl zarfında ilçe genelinde bir çok hizmetlere elbirliğiyle imza attık.Yerel yöneticilerimizle vatandaşlarımızla el ele vererek bir çok yatırım gerçekleştirdik. İlk olarak tüm belediyelerimizin iş birliği ile ilçemizin yüz karası haline gelmiş olan Nurhak Çöplüğünü rehabilite projesini hayata geçirdik. Çöplüğü ufak bir koruluğa çevirirerek Kahramanmaraş ta diğer tüm ilçelerden bir adım ileriye gittik. Bu gün hemen hemen tüm belediye ve köylerimizin çöpleri yeni belirlediğimiz çöp alanına dökülmekte ve en ücra köylerimize kadar çöp toplama faaliyeti icra edilebilmektedir.
Yine Nurhak İlçemizde otel ve misafirhane yokken yapımı devam eden modern Öğretmenevi ile bu ihtiyaç noktasında da ilerleme kaydedilecektir. Nurhakımızı yine benim dönemimde bir Konferans salonu, Bir kütüphane, sosyal marketi bünyesinde barındıran Toplum Merkezi ile tanıştırdık.
İlçemizde hiç müstakil Anaokulu yokken 2 müstakil Anaokulu açarak Okul Öncesi eğitimde okullaşma oranını %50 oranında artırdık. Yine Yapımı biz geldiğimizde devam eden 18 derslikli Kullar Süleyman Şahin İlköğretim Okulu ve 25 Yataklı Nurhak Devlet Hastanesini bitirerek hizmete soktuk. Köylere Hizmet Götürme Birliğine Tahsisli sahamızda Voleybol , Basketbol ve Tenis oynanabilen çok amaçlı saha ve çeşitli kondisyon aletleriyle zenginleştirilmiş spor parkını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Gerek Nurhak Merkezde gerekse kullar ve tatlarda sulama havuzları boru hatları ve kanallar inşa ederek arazilerimizin sulanabilirlik kapasitesini artırdık.
Sizlerinde malumu olduğu üzere yıllardır sıkıntısı devam eden Barış Değirmenkaya yolunun Kaymakamlığımızın tüm imkanlarını kullanarak Asfalt yaptık. Yine yıllardır vatandaşlarımıza sıkıntı veren Tatlar heyelan bölgesindeki sorunu bertaraf ettik.
Nurhak Merkez için yaklaşık bir senedir Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Valiliği ile yürüttüğümüz müzakereler sonucu Nurhak Merkez şehir geçişi için 60 Bin M2 Parke taşı aldık. İhalesi Yapıldı. Yakında Belediyemizce Elbistan Şubesinden taşınmaya başlanılacak.
Yaklaşık 24 dar gelirli çiftçiye 50 Dönüm Damlama sistemli Çilek Projesi uygulanarak ve Projede %100 başarılı olunarak Çiftçilerimize önemli katkılar sağlanmıştır. Yine bir çok hayvancılık projemiz SYDV Genel Müdürlüğüne iletilmiş sonuç beklenmektedir.
Yine Kaymakamlığımızca gençlerimizden halk oyunları ekibi kurarak İlçemizi ülke çapında tanıtımı sağlanmış ve bir çok başarılara imza atılmıştır.
Ağşacar Köyü ve Küllü Mezrasının Kanalizasyon sorunları çözülmüş ve Kilit Parke taşı döşenerek vatandaşımızın çamurla temasına son verilmiştir.
Yine Biçin Köyümüze 3000 m2 parke taşı döşenmiştir ve bu senede kanalizasyonu yapılmaktadır. Bu saydığımız hizmetlerin hepsi vatandaşlarımızın ve yerel yönetimlerimizin iş birliği ile tamamlanabilmiştir.
Ben İlçemizde Planlanan bu büyük hizmetlerin tamamlanmasına katkı sağlayan tüm daire amirlerime, çalışanlarıma, belediye başkanlarıma, hayır severlerimize ve siz değerli vatandaşlarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Bizi her zaman hizmetlerimizle anmanızı ve bundan sonrada güzel Nurhakımızın gelişmesi ve ilerlemesi için uyumlu çalışmalarınızın devamını diliyorum. Her zamanki sloganımızı unutmuyoruz. Güzel Bir gelecek ve güçlü bir Türkiye için devletiyle el ele ve ülkü birliği içinde vatandaşlarımızla daha mutlu günlere,
Sizleri Yüce Allaha Emanet ediyorum. Ve Allaha ısmarladık diyorum.
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Bir TeşekkürBir Paylaşım
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: