NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ

Nurhaklıların Gören Gözü, İşiten Kulağı, Söyleyen Dili!... Nurhak'ın Özgür Portalı, Aydınlık Yüzü |www.nurhak.org|

[NURHAKIN ÖZGÜR PORTALI! SİZİN SESİNİZ!]|www.nurhak.org|

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Nurhak Portal Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Deniz-Mahir-Ulaş...
Sizden Başka
Bu forumu gezen kullanıcılar: Yok
Bu konuyu Paylaş?veya Seçenek Göster!
Gözle

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1(ala) Deniz-Mahir-Ulaş... Bir 5/5/2010, 01:00

NURHAK PORTAL'da
SOSYAL BELA
SOSYAL BELA

DENİZ GEZMİŞ
Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın...Yaşasın... Yaşasın...işçiler, köylüler kahrolsun emperyalizim.

YUSUF ASLAN
Ben ülkemin bağımsızlığı ve halkımın mutluluğu için şerefimle bir defa ölüyorum, sizler bizi asanlar...
Biz halkın hizmetindeyiz. Sizler Amerika’nın hizmetindesiniz. Yaşasın devrimciler kahrolsun faşizim.

HÜSEYİN İNAN
Ben şahsi hiç bir çıkar gözetmeden halkımın mutluluğu ve bağımsızlığı için savaştım. Bu bayrağı bu ana kadar şerefimle taşıdım. Bundan sonra bu bayrağı Türk Halkı’na emenet ediyorum. Yaşasın işçiler,köylüler ve yaşasın devrimciler. Kahrolsun faşizim.

MAHİR ÇAYAN
Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi lideri. Marksist-Leninist devrimci önder.

30 Mart 1972 tarihinde, Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Kızıldere Köyü'nde askerle girdiği çatışmada dokuz arkadaşıyla birlikte öldürüldü...

ULAŞ BARDAKÇI

THKP-C, FKF, TİP, Devrimci Gençlik gibi örgütlerde faaliyet gösteren devrimci militan.
Mayıs 1971'de, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının serbest bırakılmaları talebiyle İsrail Baş Konsolosu Ephraim Elrom'u Mahir Çayan ile birlikte kaçırırlar. Taleplerinin yerine getirilmemesi üzerine Ephraim Elrom'u öldürürler. Başlatılan Balyoz Harekâtı sırasında yakalanır. Kasım 1971'de askeri cezaevinden firar eden beş kişiden biridir. Kaçtıktan sonra İstanbul'da faaliyetlerini sürdürür. 19 Şubat 1972 günü kaldığı ev kuşatılır. Rasih Ulaş Bardakçı evin arka kapısından kaçmaya çalışırken Üvez Sokak'ta emniyet güçleriyle girdiği silahlı çatışmada öldürülür.

İdam sehpalarında onurlu insanların onursuzlara son haykırışları. Kim idda edebilir Deniz, Yusuf ve Hüseyin öldü. Evet fiziki olarak aramızda olmaya bilirler, ama onlar hep yaşıyorlar.
1968’lerde tüm Dünya’yı saran devrimci kasırga Türkiye’de de yansımasını buluyordu. Özellikle öğrenci gençlilk bu yükselen mücadelede ki yeri önemliydi. Döneme damgasını vuran isimler Türkiye devrim tarihinde adeta bir çığır açmıştır. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’da öğrenci gençliğin siyasal mücadelede yer alan dönemin yiğit devrimci önderlerindendi. Devrimci saflardaki siyasi-ideolojik-örgütsel saflaşmada milli demokratik devrim safında yer alan Deniz, Yusuf, Hüseyin THKO’yu kurdular.Giderek emperyalizme karşı silahlı mücadelenin gereğini vuguladılar. Ve Türkiye’nin ilklerinden oldular. Şehirlerdeki askeri çalışmalar 1972’lerde kır faaliyeti ile birlikte yürütüldü. Kaçırma, kamulaştırmalar, silahlı çatışmalar bir birini izledi. Bir çok devrimci çatışmalarda vurulurken Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan Sivas Şarkışla’da Hüseyin İnan Kayseri Pınarbaşı’nda tutsak düşmeleri ile sonuçlanan süreç yaşandı. 12 Mart faşizmin mahkemeleri Deniz, Yusuf ve Hüseyin’i anayasayı ve devlet düzenini değiştirmek istadikleri iddası ile 9 Kasım 1971’de idam cezasına çarptıdı ve 6 Mayıs 1972 sabahı üç karanfil dar ağacında idam sehpalarını tekmeleyerek sloganlarla ölümsüzleştiler. Bilincinize yüreğinize, özünüze işlediğiniz ışıkla yeni bir Türkiye yaratmak yeni bir yaşam, yeni bir sevda için çıkmıştınız yola o sevdalar bugün Türk, Kürt, Laz, Çerkez ve çeşitli miliyetlerde Türkiye halklarının onurlu gençliğin elerinde bir bayrak, bir ışıksınız. İdam sehpasını kendi itecek kadar ölümden korkmayan cesur, kararlı, önder insanlarsınız. Başkan MAO diyorya ‘bazı ölümler varki kuş tüyünden hafiftir, bazı ölümler vardır ki Tay Dağı’ndan ağırdır’ İşte sizin gibiler için bu örnek verilmiştir. Sizin için en güzel sözü büyük üstad Can Yücel baba söylemiştir.
En uzun koşuysa elbet
Türkiye'de de Devrim
O, onun en güzel yüz metresini koştu
En sekmez luverin namlusundan fırlayarak...
En hizlisiydi hepimizin,
En önce göğusledi ipi...
Acıyorsam sana anam avradım olsun
Ama aşk olsun sana çocuk, aşk olsun
Deniz’i yazmaya kelimeler yetmez. Onu tanımayanlar için babasına yazdığı son mektubu okusunlar Deniz’i anlamaya yeter sanırım.
Baba,
Mektup elinize geçtiğinde ben aranızdan ayrılmış bulunuyorum. Ben ne kadar üzülmeyin dersem yine de üzüleceğinizi biliyorum. Fakat bu durumu metanetle karşılamanı istiyorum, insanlar doğar, büyür, yaşar, ölürler, önemli olan çok fazla yaşamak değil, yaşadığı süre içinde fazla şeyler yapabilmektir. Bu nedenle ben erken gitmeyi normal karşılıyorum. Ve kaldı ki benden evvel giden arkadaşlarım hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. Benim de düşmeyeceğimden şüphen olmasın, oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir, o bu yola bilerek girdi ve sonunun da bu olduğunu biliyordu. Seninle düşüncelerimiz ayrı ama beni anlayacağını tahmin ediyorum. Sadece senin değil Türkiye'de yaşayan Kürt ve Türk halklarının da anlayacağına inanıyorum. Cenazem için avukatlarıma gerekli talimatı verdim. Ayrıca savcıya da bildireceğim. Ankara'da 1969'da ölen arkadaşım Taylan Özgür'ün yanına gömülmek istiyorum. Onun için cenazemi İstanbul'a götürmeye kalkma, annemi teselli etmek sana düşüyor, kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum. Kendisine özellikle tembih et. Onun bilim adamı olmasını istiyorum, bilimle uğraşsın ve unutmasın ki bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir, son anda yaptıklarımdan en ufak pişmanlık duymadığımı belirtir, seni, annemi, ağabeyimi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşi ile kucaklarım.
Oğlun Deniz Gezmiş. Merkez Cezaevi
Ve diyorumki DENİZ, HÜSEYİN, YUSUF doğmamış binlerce çocuğa ad olmadılarmı.......
Önemli olan
Sıcak göz yaşlarına
Gök kubbeye yayılan
Devrim adına
Ve peşi sıra
Alevlenmiş yeni kavgalara
Layık ölmek
Ve yeni doğan çocuğa
Ad olmaktır
Öylesine ölmektir ki
Öldürenleri
Öldürdüklerine
Bin pişman etmektir
Ve şahidimizdir o yüce dağlar her türlü silah üstünlüğüne rağmen kimlerin kağıttan kaplan olduklarına. Her savaş kendi yasalarını yaratıyor, bu yasaları en iyi bilen,kafasıyla teorisiyle bilinçli ve pratiği ile bu savaşın içinde olanlardır. Nihayet öyle oldu 38 yıldır sürdürdüğünüz savaşın yasalarınıda en iyi bilen devrimcilerdir.

Siz ki canınızı verdiniz halkımız için
Siz ki herşeyinizi verdiniz bu kavga uğruna
Göğsümüzde onurla dalgalanan kavganın bayrağına
Siz ki al rengini verdiniz
Ey ölümsüz halkımız için toprağa düşenlerimiz
Işkence hanelerde direnenlerimiz
Nikah masasına gider gibi gülerek idama gidenler
Ey yüce oğulları halkımızın
Gururla ve sabırla dinlenin şimdi
Kavganınızı sürdürüyor yoldaşlarınız

ŞİMDİ TAM ZAMANIDIR FAŞİZME İNAT KAVGANIN ,HAYKIRMANIN...
DENİİİİİZ, MAAHİİİR, ULAAAŞ!KURTULUŞA KADAR SAVAŞ...

www.NURHAK.org
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...

Kullanıcı profilini gör http://www.nurhak.org

2(ala) Geri: Deniz-Mahir-Ulaş... Bir 5/5/2010, 17:45

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
demokratik atatürk cumhuriyetine sahip çıkalım.

www.NURHAK.org
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...

Kullanıcı profilini gör

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]