1
Nurhak'ta 1 Mayıs Coşkusu Bir 2/5/2010, 23:31

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, Nurhak'ta da coşkuyla kutlandı. Eğitim-Sen ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi kısa bir yürüyüşün ardından basın açıklaması yaptı.
1 Mayıs, uzun bir aradan sonra Nurhak'ta da kutlandı. Eğitim-Sen Nurhak Şubesi ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin düzenlediği 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasında, iş, barış, özgürlük talebi öne çıktı.
Nurhak Belediyesi önünde yapılan kutlamada kurumlar adına Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Orak basın metnini okudu. Orak, "Emeğiyle geçinen işçiler, emekçiler, yüreği emekten ve özgürlükten yana atan tüm Nurhak halkı, 1 Mayıs'ınız kutlu olsun" diyerek başladı konuşmasına.

Orak, "Bu ülkede halen halkımız örgütlü değildir. İşçi, memur, kadrolu, kadrosuz, sigortalı, sigortasız, 4/B'li, 4/C'li diyerek işçi sınıfı paramparça edilmeye çalışılmakta" dedi.

Yoksullaşmanın, savaşların, sömürünün devam ettiğini belirten Orak, şunları söyledi: "1 Mayıs her defasında daha da büyüyerek kutlanmaya devam ediyor. Özgürlük ve mücadelenin sönmeyen ateşi, bugün burada uzun bir aradan sonra ilçemizde de sokakta kutlanmaya başlanmıştır.

Sermayenin saldırıları karşısında verilen emek mücadelesinin kazanımlarını daha da arttırabilmek için bu yıl sokakları daha güçlü kuşatmalıyız."
Kutlama "İş, barış, özgürlük", "Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm", "4/C iptal edilsin", "Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm" sloganları ile son buldu.
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: