1
Nurhak'ta Açılan Gıda Dünyasında Bedava Alışveriş Bir 21/1/2010, 04:10

‘Gıda Dünyası’nda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen kayıtlı ihtiyaç sahibi insanlar bedava alışveriş keyfi yaşayacaklar.’Sosyal Market’ olan ismin ‘Gıda Dünyası’ olarak değiştirilmesini isteyen Kahramanmaraş Valisi Tanılır, “Böylece nakdi yardım tutarındaki ayni yardımlar çek olarak vatandaşa verilerek, ihtiyaç sahibi insanların alışveriş duygusunu sosyal olarak yaşamaları sağlanmalı” dedi.
Nurhak Kaymakamlığı Toplum İş Eğitim Merkezinde bulunan ve ihtiyaç sahibi insanların temel gıda ihtiyaçlarının sağlanacağı ‘Sosyal Market’ adı verilen birimde incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, düşüncenin güzelliğine ve önemine değindi.
Konu hakkında Vali Tanılır’a kapsamlı bilgiler aktaran Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal, şekerden una, makarnadan pirince, bulgurdan sıvı yağa kadar rafları gıda ürünleri ile dolu olan Sosyal Market’ten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım talebinde bulunan ihtiyaç sahibi insanlara gıda paketleri ile nakdi yardım yerine ayni yardım yapacaklarını ifade etti.
Genel görünüm yapısıyla pırıl pırıl, modern ve sağlıklı bir süpermarketi andıran Sosyal Market hakkında sunulan bilgilendirmeleri dikkatle dinleyen Vali Tanılır, ilginç ve çarpıcı tespit ve önerilerde bulunarak, “Böyle bir merkezi ben Van Valiliği görevim sırasında hayata geçirmiştim. Şu anda da Kahramanmaraş Belediyesinin buna benzer güzel bir hizmeti var. Ancak özellikle ‘Sosyal Market’ adı ‘Gıda Dünyası’ olarak değişmeli, insanlara daha sıcak bir isim yansıtılmalı” şeklinde konuştu.
Vali Tanılır önemli önerilerinin devamında ise, çalışmayı başarılı, güzel ve isabetli bulduğunu dile getirerek, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım edilecek kişilere gıda paketleri gönderileceğine, nakdi yardımın ayni yardıma dönüştürülmesi sonucunda kendilerine Gıda Tüketim Çeki verilmeli. Gıda Dünyası’nda bulunan ürünlere fiyat bırakılır ve insanlar çekteki para karşılığına kadar kendi elleri ile alışveriş yapar, poşetini, sepetini doldurur. Vatandaş neye ihtiyacı varsa gelir alır. Böylece insanların kapısının önüne ve evine gıda yardımları gideceğine Gıda Dünyası’na gelerek yazılı ve fiyatı belli ürünleri kendileri alışveriş yapar gibi almalılar. Böylece insanlar toplumsal değerlere ortak olarak alışveriş duygusunu bizzat yaşamalılar” şeklinde konuştu.

Elkay
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Bir TeşekkürBir Paylaşım
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: