1
Sosyal Merkez Gün Sayıyor Bir 10/12/2009, 14:38
Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde Kaymakam Serdar Kartal’ın girişimleri ve özverili çalışmaları ile hizmete açılması planlanan ve bünyesinde birçok birimi bulunduran ‘Sosyal Market’ gün saymaya başladı.
Kaymakam Kartal, “Nurhak Sosyal Market, gerçek anlamda ihtiyaç duyulan birçok hizmete bir çatı altında hizmet verecek.
Türkiye genelindeki bu ilk uygulama Nurhak eğitim ve kültürüne çok değerler katacak” dedi.
Türkiye genelindeki bu ilk uygulama Nurhak eğitim ve kültürüne çok değerler katacak” dedi.
Nurhak Belediyesi tarafından ilk olarak Belediye Düğün Salonu olarak hizmete açılan, daha sonra Nurhak’a İlçe Emniyet Amirliği kurulmasıyla birlikte Nurhak Emniyet Amirliği Hizmet Binası olarak kullanılan, ardından Nurhak İlçe Emniyet amirliğinin kendi binasına taşınmasıyla boş kalan bina, Kaymakam Serdar Kartal’ın girişimleri ile kullanımı Nurhak Kaymakamlığına devredildi.
Şehir merkezinde olması nedeniyle önemli bir hizmet binası konumunda bulunan binanın ne gibi işlerde kullanılacağı yönünde kapsamlı projeler üreten Kaymakam Kartal, ilçede yokluğu hissedilen ve büyük bir gereksinim arz eden İnternet Evi, Kütüphane, Konser-Toplantı-Toplu Gösteriler Çok Amaçlı Salonu, Halk Eğitim Merkezi, Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Eğitim Merkezi gibi hizmetlerin verilebileceği ‘Sosyal Market’ adı verilen merkez için düğmeye bastı.
Yeterli düzeyde ödenek olmamasına, şartların kısıtlı bulunmasına rağmen, belediyeler, ilçe ve bölge esnafının imece ve bağış yoluyla destekte bulunduğu Nurhak Sosyal Market’te çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade eden Kaymakam Kartal, “Gerçekten Nurhak ilçemiz ve halkı çok önemli bir değere sahip olacak. Nurhak Sosyal Market ile eksikliği büyük ölçüde hissedilen hizmetlerin daha sağlıklı ve verimli verilmesi sağlanacak. Nurhak kendine yakışan bir yapıya kavuşuyor” şeklinde konuştu.
Nurhak İlçe Emniyet Amiri Hasan Alpaslan Altuğ, Nurhak Sosyal Market’te incelemelerde bulunan Kaymakam Kartal, kısa bir süre sonra tamamlanacak ve hizmete girecek olan alanda çalışanlarla bir süre sohbet etti ve Sosyal Market dış alanının düzenlenmesini yerinde gördü.
Nurhak’a Türkiye genelinde bir ilk olan proje ile Sosyal Market kazandıracak olmanın mutluluğunu yansıtan Kaymakam Kartal, hizmet süresinin ardından geride anılacak bir yapı ve eser bırakmanın önemli bir duygu ve güzellik olduğunu kaydetti.
İnternet Evi, Kütüphane, Konser-Toplantı-Toplu Gösteriler Çok Amaçlı Salonu, Halk Eğitim Merkezi, Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Eğitim Merkezi gibi hizmetlerin verilebileceği ‘Sosyal Market’in Nurhak’a yakışan bir hizmet olduğunu vurguladı. Emeği geçenlere, yardım ve desteklerde bulunan belediyeler ve yardımsever insanlara teşekkür etti. haber: ELKAY
[/td][/tr][/table]
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: