1
Nurhak İlk Ana Okuluna Kavuşuyor Bir 16/11/2009, 12:15

Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal’ın başta sağlık olmak üzere özellikle eğitim konusundaki önemli projeleri tek tek hayata geçirerek önemli hizmetleri sunması ilçe halkı tarafından büyük bir memnuniyet ve takdirle karşılanıyor. Kahramanmaraş Valiliği, İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinden destelenen proje sayesinde 1997’den beri atıl durumda olan Kıyılar İlköğretim Okulu ‘Gazi Anaokulu” adını aldı ve ilçenin okul öncesi ilk eğitim yuvası olarak kazanıldı. Nurhak’ta okul öncesi eğitimde çok önemli ve gerekli bir hizmet devreye girdi. 1997 yılından önce Kıyılar İlköğretim Okulu olarak kullanılan, daha sonra aynı yıl kapanan ve 12 yıldır atıl bir durumda kalan bina Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal’ın girişimleri ile eğitime önemli bir yuva olarak kazandırıldı. Okul öncesi eğitimin önemine ve gereksinimine değinen Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal, “İnsanın en algılayıcı, öğrenici ve tecrübe edici yaş evresi 0-6 yaş arasındadır.

Bu düşünceden ve ilkeden hareketle Nurhak’a okul öncesi eğitim veren bir yuva kazandırılmasını düşündük ve bunu aldığımız desteklerle hayata geçirdik. İlçemiz adına çok önemli bir eğitim hizmetine katkı sağlamak gerçekten çok önemli bir durum” dedi. Destek ve katkıların Kahramanmaraş Valiliği, İl Özel İdaresi ve Nurhak Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçelerinden sağlandığını kaydeden Kaymakam Kartal, okul içi ve dışı onarım, tadilatı, bahçe düzenlemesi gibi yorucu ve çok masraflı konularda belediyelerden ve kurumlardan destek görmek bizleri ayrıca mutlu etti. Nurhak gerçekten çok ihtiyacı olan ancak bugüne kadar kavuşmamış olan önemli bir eğitim yuvasına, yani Gazi Anaokuluna sahip oldu. Emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Genel olarak bin 100 metrekarelik bir alanda 215 metrekarelik kapalı alana sahip olan Nurhak Gazi Anaokulu’nun içyapısı, araç ve gereçleri, oyun bahçesi, oyun parkı, idari bölümleri, 2 adet derslik, uyku ve yemek odaları ile pırıl pırıl bir görüntü sergilerken sobalı mekândan kalorifer sisteme geçiş kuruma ayrı bir özellik ve değer katıyor. 20 yıllık ilçe Nurhak ilk defa bir okul öncesi eğitim kurumu olan Gazi Anaoku’na kavuşurken, eğitime verdiği çaba ve girişimler ile dikkat çeken Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal, ilçeye gelen bürokratlara, misafirlere ve ilçe protokolüne okulu gezdirirken eğitime kazandırılan önemli bir temel taşını takdim etmenin haklı mutluluğunu yansıttı.

Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Bir TeşekkürBir Paylaşım
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: