Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesine bağlı Kullar’da yaşanan isim değişikliği ve okul yaptırma girişimler ilginç ve dikkat çekici olaylara sahne oldu. Aslen Kullarlı olan ve Ankara’da yaşayan bir iş adamı kasabalarının Kullar olan isminin Yeşilkent olarak değiştirilmesini bir türlü kabullenemedi. Yapılan değişiklik sonrasında kendini hep ‘Kullarlı’ olarak tanıtan ve herkese ısrarla ‘Kullarlıyım’ diyen iş adamı Fevzi Şahin, Nurhak Kaymakamlığına ve Kullar Belediyesine müracaatta bulunarak, isim değişikliği önerisinde bulundu.
Geçmişe ve öze duyulan hasret karşısında doğduğu memleketinin adının ısrarla Yeşilkent’ten Kullar’a dönmesini arzu eden iş adamı Fevzi Şahin, ilköğretim okulunun yapımı için 600 bin TL bağışta bulunacağını taahhüt etti. Okul inşaatı yapımının üçte ikisine karşılık olan bu rakam karşısında dönemin Nurhak Kaymakamı şu anda da Bingöl Vali Yardımcısı görevini yürüten Abdulaziz Aydın’ın çabaları ve aktif girişimleri, dönemin belediye başkanı Cuma Özdemir’in de konuya duyarlı davranışı ile İçişleri Bakanlığına yapılan müracaat sonrasında Kullar’dan Yeşilkent adını alan kasaba ilk adı olan Kullar olarak yeniden değiştirildi.
Kullarlı iş adamı Fevzi Şahin, kasabasının adının yeniden Kullar olarak değişmesinin ardından taahhüt ettiği parayı bağışlayarak, babasının adını alan Kullar Sülayman Şahin İlköğretim Okulu inşaatının yapımına başlanmasını sağladı. Şu anda yapımı büyük bir hızla devam eden ve Kullar Kasabası girişinde, karayolu üzerinde yer alan okul inşaatında sona gelindi.
Kahramanmaraş Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Nurhak Kaymakamlığı-Kullar Sülayman Şahin İlköğretim Okulunun kontrolörlüğü Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yaparken toplam 740 bin TL. keşif bedeli bulunan inşaatının çok yakında tamamlanması ve 2009-2010 Eğitim Öğretim dönemine yetiştirilecek.
Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal, Kullar Sülayman Şahin İlköğretim Okulu inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek, emekleri ve gayretleri bulunan Şahin ailesine teşekkür etti.
İş adamı Fevzi Şahin, geçmişe saygı, sadakat ve sahip çıkma adına çıktığı yolda amacına ulaşırken, yapılan girişimler sonrasında Kullar modern bir okula kavuşuyor. Kimilerine göre ilginç, kimilerine göre inanılmaz kimilerine göre de alkışlanacak bir durum olarak görülebilen bu girişim sonunda Kullar-Yeşilkent isimleri arasında gidip gelen kasaba son tercih olarak Kullar olarak öze döndü. Yeşilkent’in Kullar isim değişikliği sonunda Kullar adını almasının ardından kardeş ve komşu kasaba Kullartatlar’da adını yeniden Tatlar olarak değiştirdi.