NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ

Nurhaklıların Gören Gözü, İşiten Kulağı, Söyleyen Dili!... Nurhak'ın Özgür Portalı, Aydınlık Yüzü |www.nurhak.org|

[NURHAKIN ÖZGÜR PORTALI! SİZİN SESİNİZ!]|www.nurhak.org|

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Nurhak Portal Konu Bilgileri
Konu Başlığı
kıssadan hisseler
Sizden Başka
Bu forumu gezen kullanıcılar: Yok
Bu konuyu Paylaş?veya Seçenek Göster!
Gözle

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1(ala) kıssadan hisseler Bir 20/6/2009, 14:59

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
Delikanlı alaca karanlıkta yürürken,yumuşak bir şeye çarptığını farketti.Eğildi baktı.Aman Allah'ım!....
Ayaklarının arasında ,yuvasından ustalıkla sökülmüş bir kalp duruyordu.Tıpkı resimlerdeki gibi diri ve kanlıydı.Onu büyülenmişçesine avuçlarına aldığında,dehşetinden çıldıracak oldu.Kalp tıp tıp atıyordu ve sıcacıktı.Delikanlı sanki ellerine yapışıp bir başka uzvu haline geliveren kalpten kurtulmak istiyor,fakat ne olduğunu bilmediği ,kestiremediği duygular tarafından engelleniyordu.Bir müddet sonra sakinleştiğinde,onun sahibini bulmak için en yakındaki evin kapısını çaldı ve zincir aralığından bakan genç kıza:
-Bu kalp sizin mi ? diye sordu.Biraz önce buldum onu.
Kız ,mahçup bir ifadeyle
-Ben kalbimi ,3 ay önce rastladığım bir vefasıza kaptırdım,dedi.Yandaki eve sorun onların olabilir.
Kızın gösterdiği ev ,göz kamaştırıcı bir villaydı.
Kapıyı açan hizmetkarlar,onu üst kata çıkartarak evin beyine götürdüler.Delikanlı,yumuşacık halıların üzerine damlayan kanları ayağıyla örtmeye çalışırken :
-Bu kalp sizin mi acaba ? diye sordu.Hala atıyor da....
Beyefendi,ışıl ışıl parlayan kristal kadehinden höpürtülü bir yudum çekerek:
-Ben kalbimi ,dünyaya sattım,canikom diye sırıttı.Komşu evde bir meczup var,o bilir sahibini .
Delikanlı,hızla soğumaya başlayan ve atışları gittikçe yavaşlayan kalbi bitişik kulübedeki ihtiyara koşturarak:
-Bu sizin mi ? diye sordu.Çabuk olun nerdeyse duracak!!
Yaşlı adam ,okumakta olduğu KURAN-I yavaşça kapatırken:
-Ben kalbimi ,her şeyimle ALLAH'A verdim,evlad diye gülümsedi.Elindekinin sahibini neden gidip anne ve babana sormuyorsun ?
-Her ikisi de yaşlanıp bunadı,diye üfüldendi genç.Bir bebek gibi ilgi alaka görmek istediklerinden,3 gün önce kavga edip onları terk etmiştim...
İhtiyar adam,büyük bir üzüntüyle:
- Terk ettin ha!!....diye mırıldandı.Terk ettin demek...
Delikanlı ,söylenenlere karşı kayıtsız görünüyordu.Oysa ki yaşlı adam,beklediği cevabı çoktan almıştı.Delikanlıya doğru emin adımlarla ilerledi ve iki eliyle kavradığı adamın gömleğini bir hamlede yırtarak açıverdi.Delikanlının sol göğsünde ,avuçlarında tuttuğu kalp büyüklüğünde kanlı bir boşluk vardı.

www.NURHAK.org
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...

Kullanıcı profilini gör

2(ala) Geri: kıssadan hisseler Bir 20/6/2009, 15:02

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]

sahabilerden bir tanesi çokça namaz kılar ve namaza herkesten önce gelirmiş camiye.peygamber efendimiz onun bu tutumuna 'caminin kuşu' olarak nitelendirmiştir.fakir bir insandı evinde nerdeyse yiyecek hiçbir şeyi yoktu.karısı bu duumdan memnun değilmiş.ve durmadan kocasına git resullahtan bizler için rızık iste dermiş...kocası kesinlikle bunu kabul etmemiş.kadını israrlarına dayanamamış ve gitmeye karar vermiş.gelmiş peygamber efendimizin yanına. ya resullah evimde hiçbir şey yok açız Allahtan bizlere rızık iste. demiş peygamberimiz onun bu durumuna hiç cevap vermemiş.karısı dahada üstüne gelmiş. sahabi tekrar resullahın huzuruna gelmiş ve aynı şeyi tekrar etmiş.resullah sahabiye dönmüş ve demişki malın çokluğu imtihanı zorlaştırır. demiş.sahabi eve gelmiş karısına durumu anlatmış. karısı ne olacakki malımız olsa ou Allah yolunda harcarız demiş.sahabi tekrar peygamber efendimizin yanına gelmiş ve üstesinden gelebileceğini söylemiş.peygamber fendimiz sahabinin bu durmuna hafifçe göz yaşı dökmüş. ve Allahtan o sahabiye dua etmiş....aradan bir iki ay geçmeden adamın biri o sahabiye zekat olrak bit tane koyun vermiş.sahabi bu koyunu otlamış ve çok geçmeden koyunu ikiz doğurmuş. aynı sene içinde bir ikiz daha doğurmuş ve her yıl bir önceki yılın iki katından daha fazla koyunu olmuş.sahabi artık koyunlarını otluyormuş ve otladığı için ara sıra camiye gelemez olmuş.git gide sayılamayacak kadar koyunu olmuş ve bu sahabi camiye gelmez olmuş.artık zekatınıda vermez olmuş.yani anlayacağın çok ama çok zengin olmuş.peygamber efendimiz sahbilerine gidip ondan zekat istemelerini istemiş.ve gelen sahabilere demişki bu koyunlar benim onları ben büyüttüm ve ben baktım.bu benim hakkım zekatı yok demiş.zekat alamayan sahabiler resullahın yanına gelerek durumu söylemişler.resullah tekrar gitmelerini istemiş...sahabiler adamın yanına gelmiş ve resullahın zorla zekat istediğini söylemişler.bu duruma kızan adam sahabileri dövmeye başlamış...sahabiler tekrar resullahın yanına gelmişler ve son durumu bildirmişler.bu durum karşısında peygamber efendimiz şöyle buyuruyor.Bırakın Zekat müslümanlara farzdır. demiş........ onun için bizler hiç bir zaman yaptığımız şeylerle övünmemeliyiz zira sonu ancak
Allah bilir...saygılarımla.

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

3(ala) Geri: kıssadan hisseler Bir 20/6/2009, 15:11

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]

Bir zamanlar, her şeyden sürekli şikayet eden; her gün hayatının ne kadar berbat olduğundan yakınan bir kız vardı.
Hayat, ona göre, çok kötüydü ve sürekli savaşmaktan, mücadele etmekten yorulmuştu. Bir problemi çözer çözmez, bir yenisi çıkıyordu karşısına. Genç kızın bu yakınmaları karşısında,mesleği aşçılık olan babası ona bir hayat dersi vermeye niyetlendi. Bir gün onu mutfağa götürdü.
Üç ayrı cezveyi suyla doldurdu ve ateşin üzerine koydu. Cezvelerdeki sular kaynamaya başlayınca,bir cezveye bir patates, diğerine bir yumurta, sonuncusuna da kahve çekirdeklerini koydu. Daha sonra kızına tek kelime etmeden, beklemeye başladı. Kızı da hiçbir şey anlamadığı bu faaliyeti seyrediyor ve sonunda karşılaşacağı şeyi görmeyi bekliyordu.
Ama o kadar sabırsızdı ki,sızlanmaya ve daha ne kadar bekleyeceklerini sormaya başladı. Babası onun bu ısrarlı
sorularına cevap vermedi. Yirmi dakika sonra, adam, cezvelerin altındaki ateşi kapattı.Birinci cezveden patatesi çıkardı ve bir tabağa koydu.İkincisinden yumurtayı çıkardı, onu da bir tabağa koydu. Daha sonra son cezvedeki kahveyi bir fincana boşalttı.Kızına dönerek sordu:
- Ne görüyorsun ?
- Patates, yumurta ve kahve ?diye alaylı bir cevap verdi kızı.
Daha yakından bak bir de dedi baba, patatese dokun. Kız denileni yaptı ve patatesin yumuşamış olduğunu söyledi.Aynı şekilde,yumurtayı da incele. Kız, kabuğunu soyduğu yumurtanın katılaştığını gördü.En sonunda, kızının kahveden bir yudum almasını söyledi. Söylenileni yapan kızın yüzüne, kahvenin nefis tadıylabir gülümseme yayıldı. Ama yine de bütün bunlardan bir şey anlamamıştı:
- Bütün bunlar ne anlama geliyor baba ?Babası, patatesin de, yumurtanın da, kahve çekirdeklerinin de aynı sıkıntıyı yaşadıklarını, yani kaynar suyun içinde kaldıklarını anlattı
. Ama her biri bu sıkıntı karşısında farklı tepkiler vermişlerdi.Patates daha önce sert, güçlü ve tavizsiz görünürken, kaynar suyun içine girince yumuşamış ve güçten düşmüştü. Yumurta ise çok kırılgandı;dışındaki ince kabuğun içindeki sıvıyı koruyordu
.Ama kaynar suda kalınca, yumurtanın içi sertleşmiş katılaşmıştı. Ancak, kahve çekirdekleri bambaşkaydı.
Kaynar suyun içinde kalınca, kendileri degiştiği gibi suyu da değiştirmişlerdi ve ortaya tamamen yeni bir şey çıkmıştı.
-Sen hangisisin ? diye sordu kızına
. Bir sıkıntı kapını çaldığında nasıl tepki vereceksin ? Patates gibi yumuşayıp ezilecekmisin?Yumurta gibi,kalbini mi katılaştıracaksın ? Yoksa, kahve çekirdekleri gibi, başına gelen her olayın duygularını olgunlaştırmasına ve hayatına ayrı bir tat katmasına izin mi vereceksin?

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

4(ala) Geri: kıssadan hisseler Bir 22/6/2009, 21:51

NURHAK PORTAL'da
S.MODERATÖR
S.MODERATÖR
emeğine sağlık arkadaş

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

5(ala) Geri: kıssadan hisseler Bir 24/6/2009, 16:08

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
teşekkürler gönül ben hamdi hoca.selamlar

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

6(ala) Geri: kıssadan hisseler Bir 24/6/2009, 23:03

NURHAK PORTAL'da
S.MODERATÖR
S.MODERATÖR
hocam anlamalıydım siz olduğunuzu.derslerimizdede böyle kıssadan hisseler verirdiniz ama rumuz değiştiriyorsunuz anlamıyoruz siz olduğunuzu

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]