1
Nurhak'ta Okul Öncesi Eğitim Bir 7/6/2009, 15:02
Nurhak Milli Eğitim Müdürü Müslüm Ayaz, ilçede müstakil anaokulu açılabilmesi için çalışmalarda bulunduklarını ifade ederek, yüzde 40 olan okul öncesi eğitim oranını yüzde 100 seviyesine çıkartma amacında olduklarını söyledi.
Nurhak'ta müstakil anaokulu açılması için çalışma başlatıldı. Nurhak İlçe Milli Eğitim Müdürü Müslüm Ayaz, ilçelerinde yüzde 40 seviyesinde olan okul öncesi eğitim oranını yüzde 100'e çıkarma hedefinde olduklarını belirterek, okul öncesi eğitimin gerekliliğine değindi.
Nurhak'ta müstakil bir anaokulu açılması için yaptıkları çalışmalar neticesinde, Kıyılar Mahallesi'nde bulunan ve öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan Kıyılar İlköğretim Okulu binasının tadilattan geçirileceğini ifade eden Ayaz, önümüzdeki döneme okulu hazır etme amacında olduklarını söyledi.

Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal ve Nurhak İl Genel Meclisi üyelerinin bu konuda büyük destek verdiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Müslüm Ayaz, şunları söyledi:
“Okul öncesi eğitimin gerekliliği tartışılmaz ve şuanda ilçemizdeki oran yüzde 40 civarında. İlçemizde müstakil bir anaokulu açılabilmesi için yapılan çalışmalar doğrultusunda, Kıyılar Mahallesindeki öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan Kıyılar İlköğretim Okulu değerlendirilecek. 2 derslik ve lojmana sahip olan bu okul binasında yapılacak olan tadilatın ardından okulumuzu hizmete sunacağız. Şuanda Nurhak genelinde 5 okulumuzda anasınıfı var. Merkezde 3 okulumuzda anasınıfı bulunuyor. Okul öncesi eğitimin yüzde 100 seviyesine ulaşması için bir komisyon kurduk. Komisyonda bizler ve okul müdürleri ile görevliler yer aldı. Ev ev dolaşarak, okul öncesi eğitim çağındaki çocukları tespit ettik. Bu şartlarda okullarımızdaki anasınıfları yetersiz kalacağı için anaokulu projesini de devreye aldık. Anaokulumuza öğrencileri taşıyarak eğitim yapacağız. Bu sene anaokulumuzu bitirmeyi hedefliyoruz. Zaten okul öncesi eğitimin önemi veliler tarafından da çok iyi anlaşıldı.”
Nurhak Anaokulu'nun kısa zamanda hazır edilebilmesi için gerekli olan tadilat için ihtiyaç duyulan ödeneğin çıkartılması için destek olan herkese teşekkür eden Ayaz, “Bu konuda sayın Valimize, sayın Kaymakamımıza ve İl Genel Meclisi Üyelerimize, verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Nurhak İl Genel Meclisi Üyeleri Cuma Kaya ile Celal Ceritli, Nurhak Anaokulu Projesi için Kahramanmaraş İl Özel İdaresi'nden 21 bin TL ödenek çıkması için çaba harcadılar. Bu konuda İl Daimi Encümen Üyesi Hulusi Ataç ve Nurhak İl Genel Meclis üyeleri Cuma Kaya ile Celal Ceritli, hizmetin kazandırılması konusunda Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır'a, Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal'a ve İl Genel Meclisi ve encümen üyesi arkadaşlarına teşekkür ettiler.
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: