1
Nurhak ve Elbistan'da formalar tatile, mücadeleye devam Bir 7/6/2009, 12:11

(06.06.2009)- Elbistan ve Nurhak'tan liseli öğrenciler, bugün Eğitim-Sen Elbistan şubesinde bir etkinlik gerçekleştirdiler. Gençler çalışmalarına yaz aylarında da devam edeceklerini vurguladı, ÖSS'yi tartıştı.
[b]Liseli Öğrenci Birliği, eğitim yıl sonunda Eğitim-Sen şube binasında bir etkinlik düzenledi. Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, LÖB'ün bir yıllık çalışmalarını konu alan slayt gösterimi gerçekleştirildi. Dönem sonu dolayısıyla bir yıllık çalışmalar değerlendirildi.
Liseliler, bazı eksiklilerle rağmen Elbistan ve Nurhak'ta oldukça verimli bir çalışma ağı ördüklerini belirtti. Birçok liselide yaşanan sorunlara karşı seslerini duyurduklarını kaydettiler.
[b]Okul idaresi ve polis baskılarına dikkat çeken LÖB'lüler, çalışmalarına yaz aylarında da devam etme kararı aldı. Göbelek Dergisi aracılığıyla onlarca liselinin çalışmalara katıldığına vurgu yapılan tartışmada, dergi çalışmalarının internet üzerinden devam etmesi karalaştırıldı.

Liseli gençler, tartışmanın sonunda ÖSS sistemini ele aldı, yaşanan eşitsizlikleri vurgu yap0tı. “Yarış atı olmak istemiyoruz” diyen gençler sınavın kaldırılması talebiyle yürütülecek mücadelenin büyütülmesi gerektiğini vurguladı.
Etkinlik “Bahoz” filminin gösterilmesiyle sona erdi.
www.gobelek.forum.st
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: