1
MAHZUNİ''YI SAYGIYLA ANIYORUZ Bir 16/5/2009, 16:31
| Cuma, 15 Mayıs 2009 19:44 |
![]() Aşık Mahzuni Şerif’i (Şerif Cırık), ölümünün 7. yıldönümünde saygıyla anıyoruz. Ölümünün ardından Nevşehir-Hacı Bektaş’ta toprağa verilen “Asrın Ozanı” hala eserleri, dünya görüşü ve felsefesi ile milyonların kalbinde yaşıyor. Bölgemizin en önemli değeri için ne yazık ki geçen yıl yapılamayan kutlamalar bizim ayıbımız olarak kalırken, ölümünün 7. yıldönümünde “Ben Mahzuni’yi seviyorum” diyebilenler O’nun için neler yapabilecek? Kalp yetersizliği nedeniyle yoğun bakımda tutulduğu Almanya'nın Köln kentindeki hastanede hayatını kaybeden Aşık Mahzuni, 1939'da Kahramanmaraş Afşin ilçesine bağlı Berçenek köyünde doğdu. 1956 yılında Ankara Ordu Donatım Teknik Okulu’nu bitirdikten sonra, Kuleli Askeri Lisesi'nden ayrılan ozan, 1989-1991 yılları arasında Halk Ozanları Derneği genel başkanlığını yürüttü. Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği ve Ozan-Der onur kurulu başkanlığını da üstlenen Aşık Mahsuni, evli ve 8 çocuk babasıydı. Deyişleri, ezgileri ve besteleri ile tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuran ve ünü Dünyaya yayılan “Asrın Ozanı” Aşık Mahzuni Şerif (Şerif Cırık) 400’e yakın plak, 50 den fazla kaset ve 9 adet yayınlanmış kitabı bulunan, deyişleri pek çok dile çevrilen Aşık Mahzuni Şerif, Türk Halk Müziği sanatçılarının söz ve beste kaynağıydı. 17 Mayıs 2002 yılında hayatını kaybetmesine rağmen kendisine duyulan sevgi ve saygıyla gönüllerde yeniden doğan Berçenekli Ünlü Halk Ozanı Âşık Mahzuni’nin cenazesinde yaklaşık 30 bin seveni, alkışlar ve türkülerle ‘Büyük Usta’yı son yolculuğuna uğurlamıştı. Ünlü Halk Ozanı Âşık Mahzuni Şerif, video kayıtlarında, “Beni hava da ve karada da olsa öldüğümde Berçenek’e gömün. Eğer cenazemin bulunamayacağı gibi bir ölüm yaşamazsam köyümün topraklarına cenazem gömülsün” şeklindeki vasiyetine rağmen Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı hüzünlü törenle toprağa verilmişti. Afşin ve Elbistan’a olan gönül bağını hiç koparmayan, kendisine, sesine ve eserlerine duyulan sevgi ile gönüllerde taht kuran Aşık Mahzuni Şerif için Afşin merkez ve doğum yeri olan Berçenek’te de anma günleri düzenlenmişti. Ve Aşık Mahzuni Şerif tarih 17 Mayıs 2002 tarihini gösterirken sevenlerinin yüreğini dağlayan haber Türkiye’ye ulaştığında “Dumanlı Eller” de gözyaşları çoktan sel olup akmaya başlamıştı bile. Tedavi gördüğü Almanya’nın Köln kentindeki Porz Hastanesinde, sabaha karşı hayatı noktalanan Mahzuni Şerif için artık tüm dünyada efsane olma zamanının stardı verilmiş oldu. Büyük Ozan Aşık Mahzuni Şerifi ölümünün 7. yılında saygı ve sevgi ile anıyoruz |
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: