NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ

Nurhaklıların Gören Gözü, İşiten Kulağı, Söyleyen Dili!... Nurhak'ın Özgür Portalı, Aydınlık Yüzü |www.nurhak.org|

[NURHAKIN ÖZGÜR PORTALI! SİZİN SESİNİZ!]|www.nurhak.org|

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Nurhak Portal Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Nurhak Kardelenleri
Sizden Başka
Bu forumu gezen kullanıcılar: Yok
Bu konuyu Paylaş?veya Seçenek Göster!
Gözle

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1(ala) Nurhak Kardelenleri Bir 11/5/2009, 15:46

NURHAK PORTAL'da
ADMİN
ADMİN

İlçede ve bölgede Nurhak Kardelenleri yakıştırması yapılan Nurhak Kaymakamlığı Halk Oyunları Topluluğu 6-7 Haziran 2009da Antalya ve Bodrumda yapılacak olan 2 Türkiye Finaline hazırlanıyor. İlçe merkez ve 3 beldeden toplam 6 ilköğretim okulundan 36 öğrencinin yer aldığı Nurhak Kardelenleri Kahramanmaraşı 2 kategoride temsil ederek halk kültürü paylaşımına bölgeleri adına katkı sağlayacaklar.
21-22 Mart 2009 tarihlerinde İstanbul Burhan Felek Milli Takımlar Kampı ve Spor Kompleksinde yapılan Gençlik Merkezleri Halk Oyunları Grup Yarışmasında Kahramanmaraşı temsil eden Nurhak Kaymakamlığı Halk Oyunları Topluluğu, 4 ödül birden alarak kırılması güç bir rekora imza atmıştı.
Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Danışma ve Seçici Kurulu Üyesi Halk Bilimi Araştırmacısı-Eğitmen Yusuf Gündoğdu, Usta Eğitmenler Melek Yalçın, Başak Kıran, Gülşah Doğuç ve Esra Bakırdan oluşan ekip tarafından ağır kış şartlarına rağmen yapılan özverili çalışmalarla ter döken Nurhak Kaymakamlığı Halk Oyunları Topluluğu, Kahramanmaraşı İl Gençlik Merkezi Müdürlüğünü İstanbul Grup Yarışmalarında en yakışır şekilde temsil ederek ikisi Türkiye Finalleri olmak üzere 4 ödül birden alması ise Nurhakın gururu olmuştu.
Yarışmalara 4 ayrı kategori ve 4 ayrı dalda katılan Nurhak Kaymakamlığı Halk Oyunları Topluluğu, Yıldızlar Kategorisi Düzenlemesiz (Geleneksel) Dalda ve Gençler Kategorisi Düzenlemeli (Stilize) Dalda 2 Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı ve Haziran 2009da Antalya ve Bodrumda yapılacak olan halk oyunları zirvesinde yeni bir başarıya imza atmak için ter dökecekler.
İstanbulda yapılan grup yarışmalarında Nurhak Kaymakamlığı Halk Oyunları Topluluğu, temsil ettiği Kahramanmaraş İl Gençlik Merkezi Müdürlüğüne ayrıca Yıldızlar Kategorisi Düzenlemeli (Stilize) Dalda ve Gençler Düzenlemesiz (Geleneksel) Dalda En İyi Kostüm ödüllerine layık görülmesi ise hem Kahramanmaraş adına hem de Nurhak adına geleceğe en güzel kültür mirası olarak kaldı.
İlk defa Türkiye genelinde kapsamlı ve anlamlı bir organizede yer alan Nurhak Kardelenleri Sinop, Ankara, Bolu, Tekirdağ, Kırklareli ve Sakarya illerinden katılan toplam 19 ekip arasında 2 Türkiye Finali ve 2 En İyi Yöresel Kostüm Ödülü alarak bir rüyayı gerçeğe dönüştürmesi gelecek adına halk oyunlarında Nurhakın ayak sesleri olarak nitelendirilirken, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramında görev alan Nurhak Kardelenleri anlamlı günün en güzel güzelliğini yansıtmıştı. Şu anda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için bir yandan çalışmalara ve provalara aksamadan devam eden finalist halkoyuncuları, bir yandan da Antalyada yapılacak olan Türkiye Finallerine ön hazırlık gerçekleştiriyor.
Türkiye Finallerine katılacak olan Yıldızlar Geleneksel ve Gençler Düzenlemeli ekipleri Antalyada 6-7 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılacak organizede Kahramanmaraşı ve Nurhakı temsil etme gururunu hem yaşayacak hem yaşatacak. Böylece ilk defa ulusal boyuta açılan Nurhak Kardelenleri, Antalyada kendi kültür ve halk yaşamı değerlerini diğer bölgelere ve insanlara tanıtma gururunu yaşayacaklar.
Nurhak İlköğretim, Karaçar İlköğretim, Atatürk İlköğretim, Barış İlköğretim, Yeşilkent (Kullar) İlköğretim ve Tatlar İlköğretim olmak üzere toplam 6 okuldan 36 öğrenci ilçe ve komşu illeri bile görme şansından uzakken, halk oyunları, kültürü ve biliminin güzelliği ve ışığında önce İstanbulda daha sonra turizm cenneti Antalyada başarılarını perçinleme şansını deneyecekler.
Nurhak Kaymakamı Serdar Kartalın ilçe halkı tarafından takdir toplayan destekleri ve alkışlanacak çabaları ile çok kısa zamanda güneş gibi parlayan Nurhak Kardelenleri, halk oyunlarında bölgeye şimdiden kıskandıran damgasını vurdu ve vurmaya devam edecek. Beldelerde yaşayan öğrencilerin, ayaklarında annelerinin yırtık ayakkabısı ile karda kışta halk oyunlarına gönül vermek adına sergilediği çabalar sonrasında kendi ilçelerini ve Elbistanı bile göremeden İstanbula gitmesi, yarışması, sonrasında ise aldıkları ödüller ile Türkiye Finallerine Antalyaya gidecek olması duygusal bir durum olması kadar ayakta alkışlanacak bir değer olsa gerek!

www.NURHAK.org
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...

Kullanıcı profilini gör http://www.nurhak.org

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]