NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ

Nurhaklıların Gören Gözü, İşiten Kulağı, Söyleyen Dili!... Nurhak'ın Özgür Portalı, Aydınlık Yüzü |www.nurhak.org|

[NURHAKIN ÖZGÜR PORTALI! SİZİN SESİNİZ!]|www.nurhak.org|

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Nurhak Portal Konu Bilgileri
Konu Başlığı
GENEL DİNİ KONULAR
Sizden Başka
Bu forumu gezen kullanıcılar: Yok
Bu konuyu Paylaş?veya Seçenek Göster!
Gözle

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1(ala) GENEL DİNİ KONULAR Bir 24/2/2008, 15:03

Misafir

NURHAK PORTAL'da
Misafir
Böyle Hanımlarda Var Bu Dünyada

Geçmişte aile hayatına sabır ve tevekkül hâkimdi. Aile fertleri ne kadar imkana sahiplerse ona şükreder, sahip olmadıklarının hasret ve hırsı içinde çırpınmaz, mahrumiyet duygusuna kapılmazlardı. Rabb’imizin takdir buyurduğu kısmetimiz bu kadarmış, diyerek şükreder, huzur bulurlardı.

Zaman geçti, zenginler sahip olduklarını, sahip olmayanların gözleri önünde teşhirci bir görüntü içinde tüketmekten kaçınmaz oldular. Aynı imkana sahip olmayanlar ise onların israflı hayatlarına hasret ve imrenme ile bakmaya başladılar… Derken görenek belası hemen herkesi istila ve işgal eyledi, aileler halinden şikayete yöneldiler… Bu yüzden geçmiş toplumda sık görülen sabır ve şükür örneği mütevazı aileler yavaş yavaş toplumdan kaybolarak birer ibret levhası halinde tarihimizin derinliklerinde kaldılar… İsterseniz böyle tarihin derinliklerinde kalmış tevekkül ve teslimiyet örneği mütevazı aileden bir örnek arz edeyim sizlere. Bakalım geçmişte ne türlü bir tevekkül ve teslimiyet söz konusu olmuş bazı hanımlarda… Rabb’imiz de böylesine tevekkül ve teslimiyet sahibi hanımlara nasıl sebepler halk edip rızkını göndermiş, bir görelim.

Belh’in meşhur velisi Hatim-i Asam, (852 -H.237) hacca gidiyordu. Hanımına teklifte bulundu:

- Hanım, ne kadar nafaka bırakayım sana, ben gelinceye kadar? Tevekkül ve teslimiyet timsali hanımın cevabı ibretliydi: -Ne kadar yaşayacaksam o kadar!

- Hanım senin ne kadar yaşayacağını ben ne bileyim?..

- Öyle ise dedi, benim nafakamı ne kadar yaşayacağımı bilene bırak. O beni şimdiye kadar hiç nafakasız bırakmadı, şimdiden sonra da bırakmaz. Sen harçlığını yanında tut, gurbette sana lazım olabilir.

Hatim-i Asam yola çıktıktan sonra mahalle hanımları ziyarete geldiler.

- Allah kavuştursun beyiniz hacca gitti, dediler. Hemen arkasından da mahalli dille sormadan edemediler:

- Beyin sana ne kadar rızık bıraktı gelinceye kadar?..

- Benim beyim dedi, rızık veren değil rızık yiyendir. Rızık yiyen, rızık veremez. Ben rızkımı hep rızık verenden beklemişim şimdiye kadar. O beni hiç rızıksız bırakmamış, yine de bırakmayacağına inanıyorum.

Hanımlar bu cevaptan pek memnun olmadılar, dudaklarını büküp aleyhte konuşarak gittiler…

Aradan çok geçmedi Hatim’in evinin kapısında at kişnemeleri duyuldu. Dışarıya çıkan hanım, bir atlı kafilesiyle karşılaştı. Hacıları uğurlamaktan dönen Bağdat halifesi susamış, su içmek için uğramış buraya. Hanım hemen bir testi su ile bir bardak uzattı. Soğuk suyu kana kana içen halife yanındaki vezirine emir verdi:

- İçtiğimiz suyun bedelini bize yakışan şekilde öde!..

Toprak çanağın içini altınla dolduran vezir, bardağı kapının yanına bırakırken söylendi:

- Allah’a emanet olun bacım, soğuk suyunu içtik, hakkını helal et… Kafile uzaklaşırken Hatim’in hanımı bardağın içinde beyi hacdan dönünceye kadar yetip de artacak miktarda para bırakıldığını gördü. Her zaman yaptığı gibi yine seccadesine yönelip şükür secdesine kapandı:

- Rabb’im dedi, çocukken anam babamın eliyle gönderiyordun rızkımı. Evlenince beyim Hatim’le göndermeye başladın rızkımı… Şimdi ise beyim hacca gitti, bu defa da halifeyle gönderiyorsun rızkımı. Beni hayatım boyunca hiç rızıksız bırakmadın. Zaten ben de seni hep böyle bildim. Bu yüzden tevekkül ve teslimiyetim hiç azalmadı, hep arttı. Ancak çevremdekiler aynı değiller. Onlar tevekkülsüz ve teslimiyetsizler… Hemen hücuma geçiyor, tevekkülsüzlük telkin ediyorlar bizlere… Sen tevekkül ve teslimiyet duyguları nasip eyle bu aile bireylerine de, asıl rızkı verenin sen olduğunu onlar da anlasınlar, senin kimseyi rızıksız bırakmayacağını idrakte onlar da gaflete düşmesinler, huzurlu yaşasınlar…

alıntıdır

MESAJINIZ MODERATÖRE İLETİLDİGİ İÇİN İLGİLİ BÖLÜME TASINMISTIR SAYGILAR

admin;NurhaK

www.NURHAK.org
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...

En son NurhaK tarafından 24/2/2008, 22:56 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

2(ala) Geri: GENEL DİNİ KONULAR Bir 24/2/2008, 15:10

Misafir

NURHAK PORTAL'da
Misafir
Eşiniz Huriniz olsun istemez misiniz...?

O cennetlerde gözleri eşlerinden başkasini görmeyen, tatli

bakisli öyle güzeller vardir ki, daha önce cin ve ins'ten hiç

kimse kendilerine dokunmamistir. Rahman Sur. 56

Gerçekten biz hûrileri apayri biçimde yeni yarattik.

Onlari, bâkireler kildik.

Eşlerine düskün ve yaşit. Vakia Suresi 35-36-37

gözleri eşlerinden başkasini görmeyen

kocalarindan başkasinin yüzüne bakmayan

kocalarindan başkasini görmeyen

daha önce cin ve ins'ten hiç kimse kendilerine dokunmamiştir

Eşlerine düşkün

Hiç düşündünüz mü RABBIM cennet hurilerini anlatirken israrla

neden hep bu cümleleri kullaniyor.. sadece eşlerine has, gözleri sadece eşlerine bakan, sevgileri sadece eşlerine olan, eşlerinden başkasinin kendilerine ne bakabildigi ne dokunabildigi ne de sevebildigi; göz nuru gönül süruru huriler eşler...

Düşünün bir; sevdiğinizi düşünün, bu dünyada size eş olan

hanimlarinizi düşünün.. bu dünyada size eş olan

kocalarinizi düşünün.. evlerinizi düşünün.. sevginizi

düşünün.. nasil bir sevgiyle sevildiginizi düşünün..

istemez misiniz eşinizin gözü sizden baskasi kimseyi görmesin..

istemez misiniz eşinizin bütün sevgisi son zerresine kadar size ait olsun..

istemez misiniz sevginiz size hem bu dünyada hem ahirette cenneti yaşatsin.. istemez misiniz eşiniz gözünüzün nuru gönlünüzün en güzel süruru olsun..

istemez misiniz eğlenceniz; eviniz eşiniz çocuklariniz olsun..

istemez misiniz dostlar RABBIMIN sizlere en güzel hediye olarak verdigi eşlerinizi hep en güzel bir hediye en güzel bir emanet olarak görmeyi, korumayi, sevmeyi ve bu sevgiyle dünyadaki cenneti yaşayip bu cennetle ahiretteki cennette koşmayi ve cennette eşlerinizin hurilerden daha güzel bir şekilde yine size es olarak verilemesini...

Şimdi daha iyi anliyorum RABBIMIN hurileri anlatirken israrla bu kelimeleri kullanmasini

gözleri eşlerinden başkasini görmeyen

kocalarindan başkasinin yüzüne bakmayan

kocalarindan başkasini görmeyen

daha önce cin ve ins'ten hiç kimse kendilerine dokunmamiştir

Eşlerine düskün

Esinizin sadece sizi sevmesi

Sadece size ait olmasi

Size en güzel güveni vermesi

Size verdigi sözü en güzeliyle tutmasi kadar insana huzur veren bir sey var mi şu dünyada..

Eşiniz sadece sizin eşiniz...

Sevgisi sadece size

Işte sizin huriniz.. işte sizin cennetiniz işte sizin eşiniz ama sadece sizin.. Kimsenin degil sadece sizin...

Ve eşinize sözünüz ve onun size sözü

Işte size sadece dünyada ki degil ahirette ki cennetti de

bulduracak sözünüz

Eşinize hitaben ve ondan size hitaben

RABBIMDEN başkasina kul

RASULUNDEN başkasina ümmet

SENDEN baskasina eş olmayacağim

RABBIM tüm mü'min ve mü'minelere sadece eşlerine eş olmayi

sevgilerini sadece eşlerine ve RABLERINE hasretmeyi ve bu sevgiyle hem bu dünyada hem de ahirette cenneti yaşamayi nasip etsin

AMIN AMIN AMIN

alıntıdır.

www.NURHAK.org

3(ala) Geri: GENEL DİNİ KONULAR Bir 26/7/2008, 16:27

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]

SECDEDEKİ MUHTEŞEM HİKMET
Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Ulusal Işın Teknolojisi Merkezi’nde yapılan bir bilimsel araştırma, secde etmenin insanı kanserden koruduğunu ortaya çıkardı.
Araştırmayla ayrıca secdenin hamile kadınlar için de oldukça yararlı olduğunu ve ceninin şekil bozukluğuna uğramasını engellediğini, bunun yanında yine birçok bedensel ve psikolojik hastalıklara iyi geldiği tespit edildi.
Işın Teknolojisi Merkezi Bölümü Başkanı Biyoloji profesörü Muhammed Ziyaeddin Hamid, bu çağda insanların her yönden elektromanyetik dalgalara maruz kaldığını ve bu nedenle daha fazla ışın aldığını belirterek, vücutta biriken bu yükün mutlaka dışarı atılması gerektiğini bildirdi.
Araştırma sonucu vücutta biriken elektromanyetik yükün ALLAH’a secde ile dışarı boşaltıldığının belirlendiğini dile getiren Mısırlı bilim adamı, bilimsel araştırmaların insan boyunun küçüldükçe elektromanyetik dalgalara uğrama oranının daha da azaldığını gösterdiğini söyledi.
Yedi azanın yerle teması enerjiyi boşaltıyor
İnsanın secde halindeyken elektromanyetik dalgalara daha az maruz kaldığını ve alnın yere değmesiyle vücuttaki elektromanyetik yükün dışarıya boşaltıldığını tespit ettiğini kaydeden Profesör Ziyaeddin, secde halinde olan bir insanın yedi organının yerle temas etmesinin boşaltımı hızlandırdığını ve bunun yorgunluk ve bazı hastalıklara iyi geldiğini ifade etti.
Araştırmaların elektrik yükünün vücuttan sağlıklı bir şekilde atılması için secde anında kıbleye dönmek gerektiğini gösterdiğini bildiren Profesör Ziyaeddin, Kâbe’nin yeryüzünün merkezi olduğunu ve yeryüzünün merkezine yönelmenin vücuttaki elektrik yükünü dışarı atmak için en uygun pozisyon olduğunu söyledi.
Beş vakit farz namazın vücuttaki elektrik yükünün dışarı atılması için yeterli olduğunu belirten Mısırlı bilim adamı, uyku esnasında vücutta oluşan unsurların sabah namazıyla dışarı atıldığını ve insanın güne sağlıklı ve canlı bir şekilde başladığını kaydetti.Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Ulusal Işın Teknolojisi Merkezi’nde yapılan bir bilimsel araştırma, secde etmenin insanı kanserden koruduğunu ortaya çıkardı.
Araştırmayla ayrıca secdenin hamile kadınlar için de oldukça yararlı olduğunu ve ceninin şekil bozukluğuna uğramasını engellediğini, bunun yanında yine birçok bedensel ve psikolojik hastalıklara iyi geldiği tespit edildi.
Işın Teknolojisi Merkezi Bölümü Başkanı Biyoloji profesörü Muhammed Ziyaeddin Hamid, bu çağda insanların her yönden elektromanyetik dalgalara maruz kaldığını ve bu nedenle daha fazla ışın aldığını belirterek, vücutta biriken bu yükün mutlaka dışarı atılması gerektiğini bildirdi.
Araştırma sonucu vücutta biriken elektromanyetik yükün ALLAH’a secde ile dışarı boşaltıldığının belirlendiğini dile getiren Mısırlı bilim adamı, bilimsel araştırmaların insan boyunun küçüldükçe elektromanyetik dalgalara uğrama oranının daha da azaldığını gösterdiğini söyledi.
Yedi azanın yerle teması enerjiyi boşaltıyor
İnsanın secde halindeyken elektromanyetik dalgalara daha az maruz kaldığını ve alnın yere değmesiyle vücuttaki elektromanyetik yükün dışarıya boşaltıldığını tespit ettiğini kaydeden Profesör Ziyaeddin, secde halinde olan bir insanın yedi organının yerle temas etmesinin boşaltımı hızlandırdığını ve bunun yorgunluk ve bazı hastalıklara iyi geldiğini ifade etti.
Araştırmaların elektrik yükünün vücuttan sağlıklı bir şekilde atılması için secde anında kıbleye dönmek gerektiğini gösterdiğini bildiren Profesör Ziyaeddin, Kâbe’nin yeryüzünün merkezi olduğunu ve yeryüzünün merkezine yönelmenin vücuttaki elektrik yükünü dışarı atmak için en uygun pozisyon olduğunu söyledi.
Beş vakit farz namazın vücuttaki elektrik yükünün dışarı atılması için yeterli olduğunu belirten Mısırlı bilim adamı, uyku esnasında vücutta oluşan unsurların sabah namazıyla dışarı atıldığını ve insanın güne sağlıklı ve canlı bir şekilde başladığını kaydetti.
alıntıdır

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]