1
Nurhak ve Barış'ta 23 Nisan Kulamaları Bir 23/4/2009, 00:22

Büyük Önder Atatürk’ün çocuklarımıza hediye ettiği ve Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde büyük bir katılım ve neşe ile kutlandı.
22 Nisan 2009 günü öğleden önce Saat 15.00 ‘ da Kutlama programı çerçevesinde tüm okullarımızdan seçilen öğrenciler Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ,Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerini yarının büyükleri olarak temsilen devralmışlardır. Nurhak Kaymakamlığı görevini Atatürk İlköğretim Okulundan gelen öğrenciler devraldı.
İlçemiz Kaymakamı Serdar KARTAL ziyarette bulunan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
23 Nisan 2009 Perşembe günü saat 09:00'da Kaymakamlık çelengi Kaymakam Serdar KARTAL' tarafından, Garnizon Komutanlığı çelengi, Garnizon Komutanı J.Yüzbaşı Tarık GÖRENER, Belediye Başkanlığı çelengi Belediye Başkanı Ahmet AKKUŞ, Adliye çelengi Cumhuriyet Başsavcısı Cem SAKLICA, Siyasi Parti çelenkleri ile Sivil Toplum çelenkleri yetkililer tarafından Atatürk anıtına sunuldu.
Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları, ahirete intikal etmiş bütün şehitlerimizin aziz hatıraları önünde bir dakikalık saygı duruşundan sonra, Şanlı Bayrağımız İstiklal Marşımız eşliğinde gönlere çekildi.
Kutlamalara, Nurhak İlköğretim Okulu önünde bulunan tören alanında devam edildi.
Sevgili Çocuklar ve Değerli Barış Halkı; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, büyük anlamlarla yüklüdür. 23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına aracılık eden çocuk bayramıdır. Sizler çağdaş ve mutlu ve geleceğinden umutlu bir Barış'ı simgeliyorsunuz. Gelecek sizlerin ellerindedir.

Yüzlerinizdeki gülümsemenin hiç eksilmemesi için elbirliğiyle çalışılacağız. Çocuklar, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Çocuklarımızın özgüvenli, katılımcı ve kendi kararlarını verebilen bireyler olarak yetiştirilmesinde emeklerini yok sayamayacağım Barış ilköğretim okulu öğretmenlerime, çocuklarımızın annelerine , babalarına emek sahibi her belde halkı bireyime, bu anlamlı günde saygılarımı sunuyor; Beldemde yaşayan çocuklarım ve tüm dünya çocuklarına iyi bayramlar diliyorum.
Hüseyin DOĞAN
Barış Belediye Başkanı
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: