1
Nurhak Belediye Başakanı Ahmet Akkuş'dan Duyuru Bir 16/4/2009, 00:56

Çok Değerli Nurhaklı Canlar (Hemşerilerim)Günümüzde bütün Dünya’da belediyelere demokratik kurumların önde gelenlerinden biri gözü ile bakılır. Bunun başta gelen nedeni, yerel yönetimlerin, halkın kendi kendini yönetmesine olanak veren kurumlar olmasıdır. Halk bunu kendi eliyle seçmiş olduğu organlar aracılığı ile yapar. Kuşku yok ki yerel yönetim organlarının salt seçimle oluşmasının öngörülmesi kurumların demokratik nitelik kazanmalarına yetmez. Gerçek bir halk katılımının da sağlanması gerekir. Bu da toplumdaki türlü katmanlara katılım yollarını açmakla olanaklıdır. Katılımcılık çağdaş belediyeciliğin yeni gücü haline getirilmelidir. Çağdaş Belediyeciliğin katılımcılık ve temsil gibi niteliklerinin en iyi belediyelerde gerçekleşeceği yadsınamaz bir gerçektir. Çünkü belediyeler demokrasinin temel taşıdır.Bir yerel yönetim biriminde yaşayan insanların çağdaş, ortak ve yerel sorunlarını çözmek için kurulmuş sivil toplum örgütleri belediye olarak adlandırılır. Bu örgütlerin hukuka uygunluk açısından denetlenmesi saydam olmaları için yetmez. Bunun için kamuoyu denetiminin ön plana çıkarılması gerekir. Halkın bilgi ve denetimine açık olan belediyelerde savurganlık ve yolsuzluk olasılığı ortadan kalkar.

Günümüzde çağdaş, katılımcı, şeffaf ve sosyal belediyecilik tüm yerel yöneticilerin temel hedefi olmalıdır. Sosyal Demokratik Belediyecilik İlkelerini açık dürüst ve Demokratik Yönetim anlayışını simgeleyen Belediyeciliktir.Tek tek şunları yaptık diye anlatmayacağız. Sizin için yaptığımız hizmetlerin en yakın şahidi yine sizsiniz. Biz çok konuşmayı değil çok çalışmayı severiz. Yaşanan değişim, gelişim, yenilik ve dönüşümü imarlı gelişim ve değişimi sergiliyoruz. Rutin, hizmetler aksamadan zaten devam ediyor. Her işimiz şeffaftır. Her işimizi gözünüzün önünde yapıyor, yapmadığımız şeyleri, hayali hiçbir şeyi söylemiyoruz. Laf olsun diye konuşup size iyi görünecek ama gerçekliği olmayan şeyler bizim prensibimiz değildir. Bizim prensibimiz konuşmak yerine çalışmaktır. Reklamla değil gerçekle anlatmaktır. Bu çalışma sistemimiz böyle devam edecek, yine dolu dolu hizmetleri sunacağız. Siz saygıdeğer Nurhaklı hemşerilerimin bana verdiğiniz beş yıllık hizmet süresini, bu görüş ve ilkeler ışığında çalışarak tamamlayacağıma söz veriyorum.
Web sitemiz aracılığı ile hizmet ve faaliyetlerimizi sizlerle paylaşmış olmaktan büyük mutluluk duyup vicdanen de rahat olacağım. Tavsiye ve önerileriniz için anasayfada yer alan iletişim maillerini ve birim telefonlarını kullanarak fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Ahmet AKKUŞ
NURHAK BELEDİYE BAŞKANI
Nurhak Belediyesi
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Bir TeşekkürBir Paylaşım
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: