NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ

Nurhaklıların Gören Gözü, İşiten Kulağı, Söyleyen Dili!... Nurhak'ın Özgür Portalı, Aydınlık Yüzü |www.nurhak.org|

[NURHAKIN ÖZGÜR PORTALI! SİZİN SESİNİZ!]|www.nurhak.org|

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Nurhak Portal Konu Bilgileri
Konu Başlığı
AABF Genel kurulu sona erdi
Sizden Başka
Bu forumu gezen kullanıcılar: Yok
Bu konuyu Paylaş?veya Seçenek Göster!
Gözle

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1(ala) AABF Genel kurulu sona erdi Bir 10/4/2009, 00:22

NURHAK PORTAL'da
ADMİN
ADMİN
AABF Genel Kurulu Sona Erdi
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Basın Bürosunun, AABF 11. Genel Kurulu'na ilişkin açıklaması:
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 11. Genel Kurulu 700 aşkın kişinın katılımıyla yapıldı.
4 – 5 Nisan tarihlerinde AABF binasında yapılan Genel Kurula, 113 Alevi Kültür Merkezi`ni temsilen 319 delege ve 400 den fazla üye ve konuk katıldı. Alman misafirler, Basın mensupları, Türkiye kökenli örgüt temsilcileri, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Federasyonu temsilcilerinin izlediği toplantı, demokrasi kültürünün, birlikteliğin, görev yarışının, dayanışmanın, olgunluğun sergilendiği bir kongre oldu.
Toplantı, planlandığı gibi 4 Nisan Cumartesi günü Saat 14.00’te başladı. Açılışı AABF Genel Sekreteri Ali Ertan TOPRAK yaptı. Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Schramma ilk selamlama konuşmasını yaptı. Hemen ardından AABF Genel Başkanı Turgut ÖKER yaptığı Almanca konuşmasında “Gururla söyleyebilirim ki; son 20 yılda Almanya’da önemli bir yere geldik. Bu taşlı, zor bir yoldu ve yanımızda çok kimse yoktu. Alevi toplumu Almanlar tarafından tanınmıyordu. Türk Hükümetlerinin baskı politikası bir çok Alevinin kimliğinde yaralar bırakmıştır. Ancak Almanya’da kötü kaderimizi değiştirecek imkan bulduk. Bu da, özgürlükçü Anayasal düzendir. Bu bizim katılım ve büyümemize katkı sağladı. Kökenlerimizi yeniden keşfettik." Ulaştıkları nokta ile ilgili bilgiler de veren Turgut Öker, “Bugün Almanya çapında 120 üye Alevi Kültür Merkezimiz var. Avrupa çapında 12 ülkede 250’yi aşkın Kültür Merkezimiz oluştu. Alevi toplumu için mihenk taşı olan ve Almanya’nın dört eyaletinde verilmeye başlanan Alevilik dersleri büyük mutluluğumuzdur. Bu konuda KRV eyaleti öncü süvari rolü üstlendiği için teşekkür ediyorum.” dedi. Öker devamla, Almanya’daki sorumluluklarını ve geleceği birlikte şekillendirmenin de AABF’nin görevleri arasında olduğunu, gelecekteki faaliyetlerinin merkezinde Almanya’ya yönelik faaliyetler olacağını dile getirdi.

Davetlilerin Konuşmaları:
Ev sahibi sıfatı ile Türkçe ve Almanca “Hoş geldiniz” diye başlayan Fritz Schramma ise, AABF’nin Köln'de olmasından, birlikte sürdürülen çalışmalardan gurur duyduğunu, Köln’ün 180 ulusa mensup insanlardan oluşan bir tolerans şehri olduğunu belirttikten sonra; AABF’nin 20. yılını doldurması ve genel kurulundan dolayı kutladı. Entegrasyonun da diyaloğa bağlı olduğunu vurgulayan Schramma, “İnsanlar bir birinden çok az şey biliyor ve az konuşuyorsa entegrasyonla ilgili tüm gayretler meyvesiz kalır” dedi.
Daha Sonra kürsüye çıkan Federal Çalışma Bakanı Olaf Scholz, Alevi örgütlenmesini 20 yıldır tanıdığını, çalışmalara saygı ve sempati ile baktığını belirttikten sonra, Almanya’nın içinde bulunduğu ekonomik durum, işsizlik, eğitim ve diğer sosyal konulara ilişkin geniş bilgi verdikten sonra, ülkenin geleceğinin eğitimde yattığını dile getirdi. Almanya’nın, tarihinin en derin ekonomik krizini yaşayacağının öngörüldüğünü bildirerek, “Sürekli azalan bir toplumuz. Bir tek göçmenden bile vazgeçemeyiz” dedi. Göçmenlerin diplomalarının tanınması çalışmalarına da değinen Bakan Scholz, “Almanya’da 500 bin göçmenin meslek diploması var ve onlarla birinci kalitede çalışabilecekleri halde bu gerçekleşmiyor. Çünkü, orada ne öğrendiklerini onaylayan bir süreç yaşanmamış. Ben bu eksikliği değiştirmemiz gereken önemli bir konu olarak görüyorum. Benim hedefim bu yıl yasal bir düzenlemeye ulaşmaktır. Bu konuda Danimarka benim modelimdir. Orada 6 ayda, söz konusu diplomanın ne değerde olduğu belgelenmektedir. Bizim de böyle bir sisteme ihtiyacımız var. Başarırsak bundan iş piyasasında somut olarak faydalanacağız” dedi. Konuşmasının sonunda Almanya`yı birlikte şekillendirmenin de ortak görev olduğunu söyledi.
KRV Uyum Bakanı Armin Laschet ise, Alevilerin entegrasyon politikasının partneri olduğunu söyledi. AABF’nin diyaloğa büyük önem verip kiliselerle diyalog çalışmaları yaptığını bildiren Laschet, “Türkiye Başbakanı Erdoğan Alman toplumunu eleştirerek ‘Asimilasyon insanlık suçudur’ dediği belirterek “Biz asimilasyon istemiyoruz. Herkesin burada kendi kültürünü yaşayabilmesi gerekir. Ama ben dilerdim ki; Erdoğan bunu Türkiye’de de söylese” dedi. KRV’de yaşayanların yüzde 25’i, 0 ile 6 yaş arasındakilerin yüzde 38’i göçmen kökenli olduğunu bildiren Laschet, “Ben emekli olunca bu çocuklar eyaletimizi, ülkemizi sırtlayacak. Onlar Almanya’nın elitleri olacak. Bu nedenle entegrasyon politikası çok önemlidir.” dedi.
Daha sonra Almanya Protestan Kilisesi adına Dr. Affolderbach bir konuşma yaparak, dinler arası diyalog’un önemine ve birlikte sergiledikleri ortak çalışmalara değindi. Türkiye ve Almanya ve diğer ülkelerden kardeş örgüt temsilcilerinin konuşmaları ardından kongre çalışmalarına başlandı.
AABF Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak AABF Çalışma Raporunu sundu. Daha sonra sıra ile mali rapor, Denetleme, Dedeler Kurulu ve Disiplin Kurulu raporları sunuldu. Daha sonra delegeler raporlar üzerine görüşlerini ve eleştirilerini belirttiler. 80’i aşkın delege söz aldı. Yapılan konuşmalar ve Yönetim Kurulunun cevapları sonrasında Genel Yönetim Kurulu aklandı.
Gelecek döneme yönelik çalışma alanlarını kapsayan karar tasarıları görüşüldü. 9 karar tasarısı tanıtıldı ve tartışıldı. Bunlardan 8 karar tasarısı karara dönüştürüldü.

www.NURHAK.org
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...

Kullanıcı profilini gör http://www.nurhak.org

2(ala) Geri: AABF Genel kurulu sona erdi Bir 10/4/2009, 00:23

NURHAK PORTAL'da
ADMİN
ADMİN
Yönetici Organların Seçimi
Kongrenin 2. günü Yönetim Kurulu seçimleri yapıldı. 12 kişilik yönetim kuruluna girmek için 20 aday yarıştı. Seçim öncesi adaylar kendilerini ve hedeflerini tanıtıcı konuşmalar yaptılar. Ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde AABF Yönetim Kurulu’na aşağıdaki isimler seçildi.

Turgut Öker, Ali Ertan Toprak, Gönül Maffert, Eser Polat, Hüseyin Mat, Aziz Aslandemir, Mahmut Akgül, Seydi Koparan, Hüseyin Akpınar, Dursun Karadağ, Devran Başkaya, Halit Büyükgöl, Yedek Üyeliğe ise; Ali Ekinci, Veli Aydın, Turgay Çelik seçildi.
Tüzük gereğince AABF yönetimi, kendi arasında toplanarak görev dağılımı yapacak.
Kongre sonrası, yeni seçilen Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Turgut Öker, Demokratik, olgun ve AABF'ye yakışan bir genel kurul düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "AABF bu genel kuruldan daha da güçlenerek çıkmıştır" dedi.

Büyük özveride bulunan delegelere de teşekkür eden Öker, genel kurulda, Alevilerin son yıllarda Almanya'da kazandığı saygınlığı daha fazla geliştirecek projelerin kabul edildiğini bildirdi.

Öker, AABF'de bugüne kadar kitlesel yapılanmadan kaynaklanan farklı yorumlamalar olduğunu, ancak bu genel kurulla birlikte hem kitlesel, hem de düşünsel anlamda AABF'nin tek vücut hale geldiğini belirtti.

Kitlesel örgütlenmenin enerjisinin pratik işlere yansıyacağını kaydeden Öker, "Özellikle Avrupa'da Alevi olmaktan kaynaklanan sorunların çözümüne yönelik çalışmalarımızı artıracağız. Türkiye'de Alevilerin siyası güç olmasına yönelik çalışmalara daha fazla zaman ayıracağız." dedi.

Köln, 8 Nisan 2009
Kongre Kararları:
Alevilik Dersleri:
Her AKM`de bir eğitim ve Alevilik dersleri sorumlusu ve her AABF- Eyalet Temsilciliği, Alevilik derslerinden sorumlu bir üye belirler. Eyalet eğitim sorumluları, AABF Eğitim Birimi ile birlikte ve AKM Eğitim sorumluları ile birlikte Alevilik derslerinin genişlemesi ve geliştirilmesi için çalışmalar yaparlar.
Artık siyasette etkin olmalıyız !
Türkiye`de yaklaşık yirmi beş milyon nüfusu olan Alevi Toplumu, kendi gücü oranında parlementolarda, kamuda yeterince temsil edilmiyor. Alevilerin oy verdiği partiler, Alevilerin demokratik taleplerini kendi programlarına dahi almadığı gibi, aksine Alevileri asimile edecek, yok sayan siyasetler uyguluyor. 86 yıllık Cumhuiyet döneminde yaşadığımız tecrübeleri de dikkate alarak, siyasette daha etkin olabilmek icin AABF: Alevilerin öncülüğünde , mazlumdan, ezilenden, emekten, barış ve özgürlükten yana, tüm insanların kendisini özgürce ifade edeceği, alevi değerleri ve Avrupa normlarını esas alan demokratik - siyasi bir oluşum için, yapılan çalışmalara destek sunar.
AABF Almanya siyasetinde Aktif Olmalı !
Almanya daki göçmen örgütler içinde en büyük demokratik kitle örgütü olan AABF , Almanya’daki toplumsal sorunlarda ve siyasette daha da aktif ve etkin olmalıdır. Alevi gençlerin yerel Avrupa, Federal, Eyalet ve yerel parlamentolarda ve toplumsal kurumlardaki çalışmalarını teşvik eder ve destekler.
Almanya`da da her ne kadar siyaset de Alevi kökenli arkadaşlarımız bireysel çabaları sonucu parlamentolara seçilmiş olsalar da, AABF Almanya’daki çalışmalarıyla ağırlık oluşturarak;
Siyasi partiler AABF ‘den aday isteyecek konuma getirmeli, AABF´yi temsil edecek kişileri aday göstermelidir.
AABF, bu alanda daha etkin olmak ve sonuç almak için; değişik politik parti ve toplumsal kurumlarda çalışan alevi kökenlilerin katılımıyla bir "Çalışma Grubu“ oluşturur.
AABF Danışma Kurulu’nun (Beirat) oluşturulması
Yeni seçilecek AABF Yönetim Kurulu, AABF tüzüğünün 18. maddenin gereğini yerine getirerek, "Danışma Kurulu- Beirat“ oluşturur. Danışma kurulu Almanya ve Avrupa’da toplumsal etkinliği olan değişik şahsiyetlerden oluşur. Yılda en az iki kez toplanacak kurul Alevi hareketine görüş ve önerileriyle katkıda bulunur.

www.NURHAK.org

3(ala) Geri: AABF Genel kurulu sona erdi Bir 10/4/2009, 00:25

NURHAK PORTAL'da
ADMİN
ADMİN
Göçmenlik ve Göçmen Politikası
Almanya’nın en büyük Türkiye kökenli sivil toplum örgütü olan AABF, göçmenler ve göçmenlik konusunda değişik faaliyetler sürdürmekle birlikte kapsamlı ve aktuel bir programa sahip değildir.
AABF, uzmanların katılımıyla göçmenlik politikası, ırkçılık, politik katılım, eğitim, meslek, gençlik çalışması, kadın, yaşlılar ve diğer konularda bir program oluşturur ve bir kitap haline getirir.
Kadın ve Gençlerin organlarda eşit temsili
Alevi öğretisi kadın ve erkek eşitliğini temel alır. Yaşadığımız ülke Almanya ve AB ülkelerinde, toplumsal kurum yönetimlerinde kadın sayısında kota uygulanmaktadır. Konu öğretimizdeki bir ilke olmakla birlikte, kadınlar AKM ve federasyon yönetimlerinde yeterince temsil edilmemektedir.
Genel kurul:
a. Kadın Kotası’nın tüzük hükmü haline getirilmesi ve kadın temsil oranının eşit düzeye getirilmesi
b. Bu oranın AKM yönetimleri, delege ve Federasyon yönetiminde uygulanmasını karar altına alır.
AKM’lerde ortak tüzük ve logoların uygulanması (Kimlik ve dışa yansımada birlik)
Değişik dönemlerde kurulan ve bugün ortak AKM ismini kullandığımız derneklerimiz değişik tüzük, logo ve semboller kullanmaktadır. Ulaştığımız örgütsel ve politik olgunlukla çelişen bu durum derhal giderilmelidir. Bu nedenle:
a. Ortak tüzük hazırlanması ve tüm derneklerimizde karar alınarak uygulanması
b. Ortak bir isim, örneğin “Köln Alevi Toplumu”, “Alevitische Gemeinde Köln” kullanılmalıdır
c. Ortak sembol ve dışa açılımda ortak şekil ve semboller kullanılmalıdır.
d. Konuya ilişkin bir komite kurulmalı, hazırlanan taslaklar GYK’ya sunularak onaylandıktan sonra uygulanmalıdır.
Politik Açılım’a İlişkin Karar Tasarısı:
Yirmi yılını geride bırakan, iç örgütlemesinde büyük bir yol alan AABF, çalışmalarının merkezine yaşadığı ülke olan Almanya ve Avrupa Birliği’ne yönelik faaliyetleri koyar. Konuya ilişkin politik, eğitsel, sosyal ve kültürel politikalar üretir, faaliyetler sürdürür.
Kurumlarımız, önümüzdeki dönem, kendi üyelerine olduğu kadar, daha çok Almanya` ya yönelik tanıtım toplantıları hazırlamalı, dışa yönelik açılımlar sunmalıdır! Alevi Toplumunu gündeme taşıyan konularda, Avrupa, Federal Almanya, Eyaletler ve yerel düzeyde ARU (Alevitische Religionsunterricht) ve tüm toplumsal konularda Siyasi parti yetkilileri, Sendikalar, İnanç Grupları ve diğer toplumsal kurumlarla bilgilendirme toplantıları yapmalı, panel ve sempozyumlar düzenlemeli, çalışmalarını hızlandırmalıdır !
AABF Basın Bürosu
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu
Alevitische Gemeinde Deutschland e. V.
Stolberger Str. 317- 50933 Köln
Tel.: 02 21/94 98 560 - Fax: 02 21/94 98 56 10
Alevihaberajansi.com - Köln, 8 Nisan 2009

www.NURHAK.org

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]