1
Nurhak Kaymakamlığı Halk Oyunları Topluluğu İstanbul’da Bir 23/3/2009, 15:56

21-22 Mart 2009 İstanbul’da yapılacak olan Gençlik Merkezleri Halk Oyunları Grup Yarışmasında Nurhaklı 36 halk oyuncu, Kahramanmaraş İl Gençlik Merkezi adına Nurhak ve Kahramanmaraş’ı temsil etmek üzere İstanbul’a gittiler.
Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Danışma ve Seçici Kurulu Üyesi Halk Bilimi Araştırmacısı Eğitmen Yusuf Gündoğdu, Usta Eğitmenler Melek Yalçın, Başak Kıran ve Gülşah Doğuç gibi uzman eğitmenlerden oluşan Nurhak Kaymakamlığı Halk Oyunları Topluluğunu; İlçemiz Kaymakamı Serdar Kartal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Müslüm AYAZ , İlçe Halk Eğitim Müdür V. Muharrem Hamza ve öğrenci velileri uğurladılar.

Uğurlamada;
İlçemiz Kaymakamı Serdar Kartal; Halk bilimi ve yöresel değerlere destek olmanın devletin asli görevleri olduğunu yineleyerek, “Nurhak’ta öğrencilerimizin ve gençliğimizin sosyal ve kültürel değerlere sahip olması adına halk oyunları ve kültürüne sahip çıkıyoruz. Değerli uzman eğitmenlerimizle birlikte kısa sürede gelinen noktadan oldukça memnunum. Nurhak’ı ve Kahramanmaraş’ı İstanbul’da yapılacak olan İl Gençlik Merkezleri Grup Yarışmasında temsil etmenin mutluluğunu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. İstanbul’da kültürel kaynaşmaların ve paylaşımların yaşanması ve öğrencilerimizin ilk defa çok önemli bir organizede yer alması memnuniyet verici. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, halk oyuncularımıza ve uzman eğitmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Bir TeşekkürBir Paylaşım
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: