1
NURHAK KARDELENLERİ Bir 16/3/2009, 22:32

21-22 Mart 2009 İstanbul’da yapılacak olan Gençlik Merkezleri Halk Oyunları Grup Yarışmasında Nurhaklı 36 halk oyuncu, Türkiye Finali için ter dökecek.
İl Gençlik Merkezi adına Nurhak ve Kahramanmaraş’ı temsil edecek olan “Nurhak Kardelenleri” önemli bir organizede yer alacak olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal, halk kültürü değerlerine sahip çıkmanın devletin asli görevi olduğunu ifade ederek, her türlü desteği verdiklerini kaydetti.
Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Danışma ve Seçici Kurulu Üyesi Halk Bilimi Araştırmacısı-Eğitmen Yusuf Gündoğdu, Usta Eğitmenler Melek Yalçın ve Başak Kıran’dan oluşan ekip Nurhak’ta halk oyunlarında adeta bir çığır açtı.
Kar, kış, yağmur, çamur demeden Nurhak ilçe merkez ve 3 beldede 6 okulda halk oyunları kursları veren halk oyunları kurmayları alın terlerinin karşılığını almaya hazırlanıyorlar. Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal’ın destekleri ile başlayan halk oyunları kursları yoğun bir tempo ile devam ederken “Nurhak Kardelenleri” verdikleri çabanın ilk karşılığı olarak İstanbul’da yapılacak olan Gençlik Merkezleri Grup Yarışmalarında Türkiye Finalleri için ter dökecekler.
Bilimsel çalışmalar eşliğinde Nurhak’ta esen halk oyunları rüzgârları semeresini vermeye başlıyor. Nurhak’ta yapılacak olan milli bayramlarda göteriler yapmak üzere ilçe merkez ve 3 beldedeki 6 ilkğretim okulunda eğitim gören yüzlerce öğrencinin arasından seçmelerde başarı olan oyuncular hayatlarında ilk defa çok önemli yarışmada Nurhak’ı ve Kahramanmaraş’ı temsil etmenin gururunu şimdiden yaşamaya başladılar.
İnanç ve azimle başlayan çalışmalar sonrasında 21-22 Mart 2009 tarihleri arasında Gençlik Merkezleri İstanbul Grup Yarışmalarında Kahramanmaraş’ı temsil edecek olan Nurhak Kardelenleri, şimdiden tatlı bir heyecan içine girdiler.
Çalışmalar ve yarışma hakkında değerlendirmelerde bulunan Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal, “Milli değerlere ve halk kültürüne sahip çıkmak devletin asli görevleri arasındadır. Bizde Nurhak Kaymakamlığı olarak bu değerler ışığında halk oyunları konusunda elimizden gelen destek içinde olduk. Yapılan çalışmalardan sonra Nurhak gibi bir ilçeden 36 oyuncumuzun İstanbul’da Kahramanmaraş’ı temsil edecek olması öğrencilerimiz kadar bizler içinde onur ve mutluluk verici” dedi ve emeği geçenlere teşekkür ederek, başarılar dileğinde bulundu.
Kahramanmaraş Gençlik Merkezi İl Müdürü Hüseyin Karakoç, İstanbul’da yapılacak Gençlik Merkezleri Grup Yarışmasında, yılların tecrübesine ve deneyimine sahip halk bilim Yusuf Gündoğdu ve ekibi ile çalışmanın kendileri, il ve ilçe adına mutluluk verici olduğunu kaydederek, “İstanbul’da yapılacak olan grup yarışmasında Nurhak’tan katılan oyuncularımız Kahramanmaraş’ı temsil edecek. Yusuf Gündoğdu, Melek Yalçın ve Başak Kıran’dan oluşan ekibimize ve oyuncularımıza güvenimiz tam. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum. Destek ve katkıları için Nurhak Kaymakamı Sayın Serdar Kartal’a teşekkür ediyorum. Alacağımız başarılı derece ile bu desteğe güzellik katmayı arzu ediyoruz” dedi.
Yusuf Gündoğdu’da İstanbul Grup Yarışmaları öncesi yaptığı değerlendirmelerde, “Ben ve dalında uzmanlaşmış arkadaşlarım aylardır Nurhak’ta görev yapıyoruz. İlçe merkez ve 3 beldedeki 6 okulda yüzlerce öğrenciye halk oyunları eğitimi veriyoruz. Gelinen başarılı noktayı yarışmalarda değerlendirme zamanının geldiğine inanıyoruz. Bu inançla yola çıktık. 21-22 Mart 2009 tarihlerinde 36 oyuncumuz ile İstanbul’da Gençlik Merkezleri Grup Yarışmasında Kahramanmaraş’ı temsil edecek olmanın mutluluğu içindeyiz. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Aktiviteye susamış değerli oyuncularımızla İstanbul Grup yarışmasında Yıldızlar ve Gençler Kategorisinde Düzenlemeli ve Düzenlemesiz olarak 4 ekiple mücadele edeceğiz. Halk oyunları güzelliğinin ve felsefesinin değerini Nurhak ve Kahramanmaraş adına İstanbul’dan sergileyeceğiz. Bizlere destek ve ilgilerini esirgemeyen Nurhak Kaymakamı Sayın Serdar Kartal, daire amirlerine ve okul müdürlerine, yüzlerce öğrenci, oyuncu ve velileri adına teşekkür ediyorum” dedi.
elbistankaynarca
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: