1
Savcı: Arama böyle, aratacaksın Bir 16/9/2008, 17:55

İZMİR (16.09.2008)- Torbalı Hapishanesi'nde ikinci kez “çırılçıplak soyarak arama” dayatmasına maruz kalan tutsak yakını, bu uygulamayı protesto ederek görüşe girmedi. Savcıyla görüşen Gülnaz Türkmen, savcıdan “Arama böyle, aratacaksın” yanıtı aldı.
Tutsak yakını Gülnaz Türkmen, 11 Eylül günü oğlunun tutsak bulunduğu Torbalı Hapishanesi'ne gitti. 4 Eylül günü yaptığı ilk ziyaret sırasında, iç çamaşırları çıkartılarak aranan anne Türkmen, yine aynı arama dayatmasıyla karşılaştı. Keyfi uygulamaya itiraz eden Türkmen, hapishane başsavcısıyla görüştü. Özgür Radyo'ya konuşan Gülnaz Türkmen, Başsavcının kendisine, “Sen yeniden git, uygun bir biçimde arasınlar” dediğini belirtti. İkinci kez arama yerine giden Gülnaz Türkmen, “Ben Emniyetten emir alırım, emre göre ararım” diyen kadın polis tarafından yeniden aranmak istendi. Tutuklu yakını Türkmen, uygulamayı protesto ederek, görüşe girmedi.
İHD, yarın Başsavcısı ile görüşecek
Dün de Torbalı Adliyesi’nde Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşen Gülnaz Türkmen, başsavcıdan “Arama böyle. Aratacaksın” yanıtını aldı. Türkmen’in 4 Eylül günü İHD’de yaptığı basın açıklamada, yine Torbalı Savcılığına yaptığı suç duyurusunda kendisine "şahidin var mı?" diye sorulduğunu kaydetmi ve "Arama kabinine kimseyi almıyorlar ki. Ancak ben yalan söylemiyorum, üstümü onur kırıcı bir şekilde aradılar. Ben görevli polisten şikayetçiyim” demişti. Açıklamanın ardından bir heyet oluşturan İHD, yarın Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşecek.
Tutsak yakını Gülnaz Türkmen de önümüzdeki hafta görüşe avukatlarıyla gidecek.
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...
Portal
Giriş yap

Anahtar Kelime | Tags: