NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ

Nurhaklıların Gören Gözü, İşiten Kulağı, Söyleyen Dili!... Nurhak'ın Özgür Portalı, Aydınlık Yüzü |www.nurhak.org|

[NURHAKIN ÖZGÜR PORTALI! SİZİN SESİNİZ!]|www.nurhak.org|

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Nurhak Portal Konu Bilgileri
Konu Başlığı
örtü
Sizden Başka
Bu forumu gezen kullanıcılar: Yok
Bu konuyu Paylaş?veya Seçenek Göster!
Gözle

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1(ala) örtü Bir 26/7/2008, 16:32

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
başörtüsünün hükmü nedir? Başı açık gezmek insanı nasıl bir tehlikeye götürür?
Bu hususta Kur’an-ı Kerimde iki ayet mevcuttur. Bu ayetlerde Cenab-ı Hak gayet açık bir şekilde mealen şöyle buyurmaktadır:
“Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar.”(1)
“Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar, zinetlerini açmasınlar, bunlardan görünen kısmı müstesnadır. Başörtülerini de yakalarının üzerini kapatacak şekilde iyice örtsünler.”(2)
Ayetlerde mü’min kadınların nasıl örtünecekleri, hangi yerlerini açabilecekleri açıkça belirtilmiyor. Fakat şu mealdeki hadis-i şerif ayetleri tefsir ediyor. Peygamberimiz (a.s.m.) baldızı Hz. Esma’ya hitaben, “Ey Esma! Bir kadın adet görmeye başlayınca el ve yüzünden başka yerini yabancılara göstermesi caiz değildir.”(3)
Demek ki, büluğ çağına gelmiş olan Müslüman bir hanımın başını kapatması hem Allah’ın hem de Peygamberin emridir. Yani yüz kısmı açık kalacak şekilde başın kalan kısmını, boyun ve göğüsleri örtmek farz-ı ayndır. Açmak ise bir farzın terki sayıldığından haramdır. Allah ve Resulünün emrini dinlemediği için günahkar olmakta büyük bir mes’uliyet altına girer. Günahkar olan kimse, bu günahından kurtulmak için tevbe istiğfar eder, Allah’tan affını diler.
“Ve bir günah işledikleri veya nefislerine zulmettikleri zaman, Allah’ı anarak günahlarının bağışlanmasını isteyenler, hem de yaptıkları günahta bile bile ısrar etmemiş olanlar. İşte onların mükafatı, Rablerinden bir mağfiret ve ağaçları altında ırmaklar akan Cennetlerdir. Orada ebedi olarak kalacaklardır. Güzel amel yapanların mükafatı ne güzeldir.”(4)
Demek ki, bir tevbenin kabul olması, bir günahın affa liyakat kazanması için hiçbir mazeret yokken o günahta ısrar edilmemesi şartı aranmaktadır.
Bu husustaki bir hadisin meali şöyle:
“Mü’min bir günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta belirir. Eğer o günahtan el çeker, Allah’tan günahının affını dilerse, kalbi o siyah noktadan temizlenir. Eğer günaha devam ederse, o siyahlık artar. İşte Kur’anda geçen ‘günahın kalbi kaplaması’ bu manadadır.”(5)
“Her bir günah içinde küfre gidecek bir yol vardır” sözü mühim bir gerçeği dile getiriyor. Şöyle ki, bir günahı işlemeye devam eden insan zamanla o günaha alışır, terk edemez bir hale gelir. Bu alışkanlık onu gün geçtikçe daha büyük manevi tehlikelere sürükler. Günahın uhrevi bir cezasının olmayacağına inanmaya, hatta Cehennemin bile olmaması gerektiğine kadar gider. (6)
Böyle bir tehlikeye maruz kalmamak ve şeytanın telkinlerine kanmamak için bir an önce tövbeyi icap ettirecek günahı terk ederek insanın kendine çeki düzen vermesi gerekir.
1) Ahzah Suresi, 59,
2) Nur Suresi, 31,
3) Ebu Davut, Libas 33,
4) Al-i İmran Suresi, 135-136,
5) İbn-i Mace Zühd 29,
6) Lem'alar s7, Mesnev-i Nuriye s115.

alıntıdır

www.NURHAK.org
Özgürlüğün Sesi... Sizin Sesiniz...Özgürce...

Kullanıcı profilini gör

2(ala) Geri: örtü Bir 17/11/2008, 16:54

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
birincisi kuranda baş örtüsü ile alaka kurduğunuz konu şu şekilde geçiyor::'' Namusunuzu koruyun.'' şeklinde bir madde var kuranda. buradan çıkarılacak anlam türbanla kafanızı kapatın yüzünüzü gözünüzü örtün namuslu olursunuz siz,türban takmayanda namuzsuzmu olur demek istiyor burada...
ikincisi ise başımdan geçen bir olayı anlatayım size. ben bundan 2 yıl önce mersinde dershaneye gidiyordum. yine birgün derse gidiyorum dolmuşla. dolmuşta bir ben birde dolmuş şoförü var. az ileride bir bayan bindi dolmuşa. türbanlı gözünde gözlük elinde eldiven neredeyse vücudu görünmüyor yani sadece yüzü biraz açık kalmış. dolmuşun en arka koltuğuna gitti oturdu. ben ise tam şoförün arkasında oturuyorum.yaklaşık 15 dakika boyunca dolmuşta yanlız üçümüz vardık. 15 dakika sonra bayan inmek istedi.dolmuş durdu ve bayan indi. ama tuaf olan şuydu. bayan türbanlı kapalı bir şekilde bindi fakat mini etekli uzun topuklu ve aşırı miktarda makyajlı olarak çıktı. devamını sen düşün yani.

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör http://www.nurhak.org

3(ala) Geri: örtü Bir 7/1/2009, 17:01

NURHAK PORTAL'da
ÖZEL ÜYE
ÖZEL ÜYE
kadinlarin basini kapatmalari namusmu oluyor namus kavrami bas kapatmaylami oluyor cok garip bir dusunce dogrusu pirsultan senin yasadigin olaylari bendeyasadim kadinlari baski altinda tutuyorlar zorla kapatiyorlar sonrada kadinlar disari ciktiklari zaman cevredekiler gibi gezmek dolasmak istiyorlar onlarin boyle yapmalari dogal bastirilmis bir toplumdan geldikleri icin bir cok seyede ozlemleri var .namus bas kapatmayla olmaz ogretmen1954 biraz su kafa yapisini degistirmek gerekiyor hangi cagda yasiyoruz acaba sorabilirmiyim.

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

4(ala) Geri: örtü Bir 7/1/2009, 17:29

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
başörtüsü kuranın emridir.kuran ve islam çağlar üstüdür.selam ve sevgiler.

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

5(ala) Geri: örtü Bir 7/1/2009, 18:33

NURHAK PORTAL'da
ADMİN
ADMİN
Laiktir insana moderne olmak
İlim kapısında bilgi üretmak
Derler analara o eksik etek
Yaşamış yaşamamış ne fark ederki

Teknoloji bütün evreni sardı
İlim bilim deryaları kavradı
Benim softa emmim sarıkla kaldı

Yusuf derki aç gözünü illeriye bak
Geriden kalırsan olursun ahmak
Vurdum duymaz olmuş ey sağır kulak

hamdi hoca, bunların hepsi hürafadır, erkeklerin kıskançlığı, ve kadınlar üzerindeki baskılarıdır. saygılar

www.NURHAK.org

6(ala) Geri: örtü Bir 7/1/2009, 21:02

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
hurafe dediğiniz başörtüsü ise başörtüsü hurafe değildir yusuf can.başörtüsü yok demek hurafedir.selam ve sevgiler.

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

7(ala) Geri: örtü Bir 7/1/2009, 21:20

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
sevgili halil ben baş örtüsünü savunmuyorum hiç bir zamanda savunmadım. yanlış bir düşünce.eskide kalmış bir düşünce çünkü. biz 21. yüzyılda yaşıyoruz.

öğretmen1954 ben senin gibi bir mualifde nurhakegitim ve ae-nurhak sitelerinde gördüm.onlarda tıpkı senin gibi çağ dışı ***********(SAYGI KURALLARINI ÇİĞNEMEYELİM babako)..... senin yaptığın geri kafalılık sadece...

www.NURHAK.org

8(ala) Geri: örtü Bir 7/1/2009, 21:49

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
islamın ve kuranın emirlerini kabul etmemek çağdışılıktır.islam ve kuran çağlara sığmaz,çağlar üstüdür.selam ve sevgiler.ben bütün nurhak ve girdiğim her sitede ve radyolarda islam ve kuranı savunuyorum.savunmaya devam edeceğim.

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

9(ala) Geri: örtü Bir 8/1/2009, 16:01

NURHAK PORTAL'da
ÖZEL ÜYE
ÖZEL ÜYE
o sizin dusuncenizherkes dusuncelerini yazmakta ve savunmakta ozgurdur .bende kendi dusuncelerimi savunuyorum ve yaziyorum

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

10(ala) Geri: örtü Bir 9/1/2009, 10:53

NURHAK PORTAL'da
ADMİN
ADMİN
ögretmen1954 demiş ki:
başörtüsünün hükmü nedir? Başı açık gezmek insanı nasıl bir tehlikeye götürür?
Bu hususta Kur’an-ı Kerimde iki ayet mevcuttur. Bu ayetlerde Cenab-ı Hak gayet açık bir şekilde mealen şöyle buyurmaktadır:
“Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar.”(1)
“Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar, zinetlerini açmasınlar, bunlardan görünen kısmı müstesnadır. Başörtülerini de yakalarının üzerini kapatacak şekilde iyice örtsünler.”(2)
Ayetlerde mü’min kadınların nasıl örtünecekleri, hangi yerlerini açabilecekleri açıkça belirtilmiyor. Fakat şu mealdeki hadis-i şerif ayetleri tefsir ediyor. Peygamberimiz (a.s.m.) baldızı Hz. Esma’ya hitaben, “Ey Esma! Bir kadın adet görmeye başlayınca el ve yüzünden başka yerini yabancılara göstermesi caiz değildir.”(3)
Demek ki, büluğ çağına gelmiş olan Müslüman bir hanımın başını kapatması hem Allah’ın hem de Peygamberin emridir. Yani yüz kısmı açık kalacak şekilde başın kalan kısmını, boyun ve göğüsleri örtmek farz-ı ayndır. Açmak ise bir farzın terki sayıldığından haramdır. Allah ve Resulünün emrini dinlemediği için günahkar olmakta büyük bir mes’uliyet altına girer. Günahkar olan kimse, bu günahından kurtulmak için tevbe istiğfar eder, Allah’tan affını diler.
“Ve bir günah işledikleri veya nefislerine zulmettikleri zaman, Allah’ı anarak günahlarının bağışlanmasını isteyenler, hem de yaptıkları günahta bile bile ısrar etmemiş olanlar. İşte onların mükafatı, Rablerinden bir mağfiret ve ağaçları altında ırmaklar akan Cennetlerdir. Orada ebedi olarak kalacaklardır. Güzel amel yapanların mükafatı ne güzeldir.”(4)
Demek ki, bir tevbenin kabul olması, bir günahın affa liyakat kazanması için hiçbir mazeret yokken o günahta ısrar edilmemesi şartı aranmaktadır.
Bu husustaki bir hadisin meali şöyle:
“Mü’min bir günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta belirir. Eğer o günahtan el çeker, Allah’tan günahının affını dilerse, kalbi o siyah noktadan temizlenir. Eğer günaha devam ederse, o siyahlık artar. İşte Kur’anda geçen ‘günahın kalbi kaplaması’ bu manadadır.”(5)
“Her bir günah içinde küfre gidecek bir yol vardır” sözü mühim bir gerçeği dile getiriyor. Şöyle ki, bir günahı işlemeye devam eden insan zamanla o günaha alışır, terk edemez bir hale gelir. Bu alışkanlık onu gün geçtikçe daha büyük manevi tehlikelere sürükler. Günahın uhrevi bir cezasının olmayacağına inanmaya, hatta Cehennemin bile olmaması gerektiğine kadar gider. (6)
Böyle bir tehlikeye maruz kalmamak ve şeytanın telkinlerine kanmamak için bir an önce tövbeyi icap ettirecek günahı terk ederek insanın kendine çeki düzen vermesi gerekir.
1) Ahzah Suresi, 59,
2) Nur Suresi, 31,
3) Ebu Davut, Libas 33,
4) Al-i İmran Suresi, 135-136,
5) İbn-i Mace Zühd 29,
6) Lem'alar s7, Mesnev-i Nuriye s115.

alıntıdır

SELAMLAR ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTEYİM HAMDİ HOCAM SİZİN YAZILARINIZI İLGİYLE OKUYORUM VE HERKES SİZİNLE MUHALİFKEN DÜNYA GÖRÜŞLERİMİZ KUTUP KUTUBA ZITTA OLSA SİZİ TAKDİR EDİYORUM ÇÜNKÜ GERÇEKTEN DEĞERLERİNİZİ HER KOŞULDA SAVUNUYORSUNUZ BEN YUKARIDAKİ MESAJINIZA KATILMAMAKLA BİRLİKTE BİRDE DÜZELTME YAPMAK İSTİYORUM MÜSADENİZLE
Alevilerin de rehberi olan Kuran-ı Kerim 'de başörtüsü hiçbir ayette ve surede geçmez bu meali nerden aldınız bilmiyorum ama ;“Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar, zinetlerini açmasınlar, bunlardan görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini de yakalarının üzerini kapatacak şekilde iyice örtsünler.”(2) bu ayeti türkçeleştirirken biraz çarpıtmışlar Türk Diyanet vakfının Kura-ı Kerim Mealinde ;
"31. Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.

Bu âyette kadınlara, teşhir etmeleri yasaklanan «zînet»ten maksadın ne olduğu konusunda farklı görüşler vardır: Bir görüşe göre bu zinetten maksat, küpe, bilezik, yüzük ve gerdanlık gibi süs takıları ile sürme, kına gibi şeylerdir. Bu yoruma göre bu tür zinet eşyasının bedende teşhiri kadınlar için haramdır. Elbise de zinet olmakla beraber, gizlenmesi mümkün olmadığı için âyette diğerlerinden istisna edilmiştir. Ancak, daha kuvvetli bir görüşe göre âyetteki «zinet» tabiri, kadının vücudunu ifade eder ki, buna göre yasaklanan, süs eşyalarının teşhiri değil, vücudun teşhiridir. Bu yasaklamadan istisna edilen «görünen kısım» ise, kadının yüzü, elleri ve -bir görüşe göre- ayaklarıdır. "
buradan bizim anladığımız ve bugün bütün dünya insanlarının ar saydığı yerleri örtmeyi tasvir ediyor ki onlar plajda da olsa örtünüyorlar örtünmek başörtüsüyle sınırlı değil....
Selam ve sevgilerle

www.NURHAK.org

www.NURHAK.org

Bir TeşekkürBir Paylaşım
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ

11(ala) Geri: örtü Bir 9/1/2009, 11:29

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
babako can çok teşekkür ediyorum ve sizi takdir ediyorum.yalnız pirsultan nickli kişi görüşlerini açıklamak yerine saygı sınırlarını aşmaktadır.

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

12(ala) Geri: örtü Bir 10/1/2009, 13:25

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
demek kurana inanmamak ve ona saygı duymamak çağdışılık ha.... allah dediğin şahsiyet nerede.. gördün mü? neye benziyor.? kadın mı erkek mi??? şekli şemali nasıl??? yakışıklımı güzel mi??? mademki var nerede??? kuran'a gelince muhammed adında biri ortaya bir şey atıyor bütün insanları kandırıyor. o dönemde kim olsa o başarırdı bunu....insanları kandırmayı..... sadece batıl inanaç bu...
Forum Kurallarını ihlal ettiğin için 20 ceza puanı aldın pirsultan
İhlal ettiğin madde : "1. NURHAK PORTAL VE FORUMU'n da siyasi ve dini içerikli yazı,siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret benzeri yazılar yazılamaz. Aynı şekilde, başka bir forum katılımcısını yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz.Ayrıca, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılamaz."
babako

www.NURHAK.org

13(ala) Geri: örtü Bir 10/1/2009, 14:13

NURHAK PORTAL'da
[DÜŞKÜN]
[DÜŞKÜN]
ben yüce mevlaya ve onun bize gönderdiği kitaplara peygamberlere kısaca inanmamızı istediği her şeye gönülden iman ediyorum.sen inanırsın veya inanmazsın o senin bileceğin iş.insanlar inanıp inanmamakta serbesttir.ama gönül ister ki yer yüzünde inanmayan kimse kalmasın.selam ve sevgiler.allah cümlemize hidayet nasip etsin.

www.NURHAK.org

Kullanıcı profilini gör

14(ala) Geri: örtü Bir 10/1/2009, 14:51

NURHAK PORTAL'da
ADMİN
ADMİN
PİRSULTAN CAN senden adına yakışan yorumlar beklerdik dozajı yükseltmenin anlamı ne. hamdi hocam, benim şahsi görüşüm, herkesin dinine meshebine saygım var, ama bu din konusunu burda artık tartışmasak.
saygılar

www.NURHAK.org

15(ala) Geri: örtü Bir 10/1/2009, 16:46

NURHAK PORTAL'da
ADMİN
ADMİN
konu kilitlenmiştir saygılar
benim anlamadığım şu arkadaşlar türbanı sunu bunu hepsini bir tarafa atın bunlar bizim gerçeklerimiz ister kabul edelim ister etmeyelim niçin insanlar saygı kuralları içerisin de tartışmaz bir Nurhak gençliğinin işi kendine yakışan herşeyi akılla çözmektir bu benim idealistliğimden değil kimliğimize sahip çıkma isteğinden artık klişeleşmiş ne varsa söküp atmak zamanı hayatımızdan...
inanın böyle devam edersek kendi kimliğimizi de yitireceğiz ben konu kilitleme heveslesi değilim canlar ama nolur birbirimiz yıpratmayalım kırmayalım
Sitede ki kuralları süs olsun diye yazmadık bu kuralları yazarken ben ve diğer yönetici arkadaşlar en insani foruma ve canlara en hümanist nasıl yaklasırız da insanlar birbirini kırmadan üzmeden bir şeyler paylaşır diye aylarımızı verdik
ama gel diğimiz nokta hiçte iç açıcı değil....
Siz tüm nurhak siteleri dahil bir sitede büyük harfle başlık açtığınız için banlanabilirdiniz ama biz dedik ki kurallarımız da büyük harfle yazmak bağırmak değildir....
Siz diğer nurhak sitelerin de gün de 5 başlıktan fazla konu açamazdınız biz bu sınırı kaldırdık insanlar aklına ne geliyorsa herseyi özgürce yazsınlar istedik....
Siz diğer nurhak sitelerin de kendinizi yanlış anlaşılmadan dolayı ifade etme hakkınız bile olmadan birden bire yasaklanmış olarak görürdünüz ama biz tuttuk kul beşerdir şaşar felsefesiyle size 5x20 ceza puanı modülü ekledik bu da demektir ki hadi birincide ikincide üçüncüde kendinizi ifade edemediniz buyur dördüncü beşinci dedik ve şunu da eklemek isterim hiç bir üyeye ne adla olursa olsun hiçbir şekilde saldırtmam arkadaşlar
Canlar sitemizin demokratik yapısını lütfen yıpratmayın saygılarımla
nacizane yöneticiniz babako

www.NURHAK.org

www.NURHAK.org

Bir TeşekkürBir Paylaşım
Bir Yorum
Bu Kadarmı Zor? UNUTMAYIN Bu Forum Hepimizin Forumu Yaşatan Mesajlarımızdır! DEĞİLMİ Misafir CAN NURHAK'IN ÖZGÜR İNTERNET GAZETESİ

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]